Segway iecerējuši ražot inovatīvu braucamo diviem cilvēkiem (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Segway PUMA
Segway PUMA Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu uzņēmums Segway, kas specializējies žiroskūteru ražošanā, ir nolēmis sadarbībā ar General Motors koncernu pilnveidot un sērijveidā ražot inovatīvu divu sēdvietu transportlīdzekli. 

Jau 2009.gada Ņujorkas automobiļu izstādē Segway prezentēja konceptuālo braucamrīku Personal Urban Mobility and Accessibility (PUMA). Ir pagājuši 11 gadi, un konceptauto pamazām sāk kļūt par produktu, ko varēs iegādāties ikkatrs.

Foto: Publicitātes foto

Šā brīža plāns paredz, ka divvietīgajam Segway būs platforma ar tai uzmontētu divvietīgu kabīni. Piedziņas tehnoloģijas tiks aizgūtas no mūsdienās populārajiem elektroskūteriem jeb elektriskajiem skrejriteņiem. 

Līdzīgi kā līdz šim nopērkamajiem Segway skūteriem, arī divvietīgajam PUMA būs tikai divi blakus novietoti riteņi. Ražotājs gan apgalvo, ka braukšana pilsētā pat ar šādu risinājumu būs droša un gana komfortabla.

Patlaban jau ir izgatavots PUMA prototips, kas pilnā noslodzē, tas ir, ar diviem pasažieriem, spēj braukt ar 55 km/h. Gaitas rezerve ar pilnām baterijām ir 55 kilometri, bet, kad tās tukšas, uzlāde ilgst tikai 20 - 30 minūtes.

Plānots, ka Segway PUMA pārdošanā nonāks 2022. vai 2023.gadā.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu