Tiks izsolīta “Titānika varoņa” svilpe

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Harolda Lova svilpe
Harolda Lova svilpe Foto: Henry Aldridge & Son

Izsoļu namā nonācis Titānika artefaktu krājums, kas piederēja piektajam virsniekam Haroldam G. Lovam. Viņš ledainajā 1912. gada aprīļa naktī no grimstošā Titānika izglāba vairākus dučus cilvēku. 

1912. gada 15. aprīlī Atlantijas okeānā nogrima RMS “Titāniks”, sev līdzi paņemot 1500 pasažieru dzīvību. Šausminošo katastrofu pārdzīvoja nenovērtējamu priekšmetu kopums, kas piederēja varonīgam virsniekam. Tagad še priekšmeti nonākuši izsolē. 

Kā vēstīts izdevumā “Fox News”, šie priekšmeti piederēja piektajam virsniekam Haroldam Lovam, kurš bija viens no nelaimīgās nakts varoņiem, komandējot 14. glābšanas laivu un no ledainā ūdens izvelkot daudzus cilvēkus. 

Foto: Wikimedia Commons

Lovs piedzima Dienvidvelsā un savas varonīgās rīcības brīdī bija 29 gadus vecs. Pēc negadījuma viņš turpināja jūrnieka darbu, līdz 1944. gadā nomira. Šī ir pirmā reize, kad kāds no viņam piederošajiem un ar Titāniku saistītajiem priekšmetiem ir nonācis izsolē. 

“Harolds Lovs, bez šaubām, bija viens no Titānika katastrofas varoņiem. Kad viņš glābšanas laivās sēdināja sievietes un bērnus, viņš “White Star Line” izpilddirektoram Dž. Brūsam Ismejam esot pavēlējis vākties nost no ceļa, citādi daudzi noslīks.” 

Neviens cits virsnieks neuzdrošinājās atgriezties pie vraka, jo viņi baidījās, ka pārsalušie un izmisušie cilvēki panikā noslīcinās laivas. Lova drosme kopš tā laika simboliski iemiesojusies pat viņa svilpē. 

“Nav zināms, vai tā tiešām ir svilpe, kura viņam bija līdzi uz Titānika, tomēr ir pavisam skaidrs, ka tā ir viņa virsnieka svilpe,” teica izsoļu nama vadītājs Endrjū Eldridžs. 

Titānika katastrofā izdzīvojušie virsnieki
Titānika katastrofā izdzīvojušie virsnieki Foto: Wikimedia Commons

Uz svilpes ir iegravēts “Leitnants H. G. Lovs RNR”, un tās sākuma cena ir no 2526 līdz 3788 tūkstošiem dolāru. Līdz ar svilpi izsolīta arī fotogrāfija ar pieciem izdzīvojušajiem virsniekiem, teleskops un citi priekšmeti. 

Teleskopu Lovam vēlāk uzdāvināja kāda sieviete, kuru Lovs izvilka no ūdens. Uz tā iegravēts “Haroldam G. Lovam... Īstajam Titānika varonim”. 

“Šie priekšmeti nekad iepriekš nav redzēti vai izsolīti,” piebilda Eldridžs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu