"airBaltic" jauno rezervāciju skaits pagājušajā nedēļā audzis par 54%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"airBaltic".
"airBaltic". Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reisiem jauno rezervāciju skaits uz un no Baltijas valstu galvaspilsētām pagājušajā nedēļā pieaudzis par 54%, salīdzinot ar maija pēdējo nedēļu, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka aviokompānija atjauno lidojumus uz lielākajiem Eiropas biznesa centriem, kā arī iecienītiem atpūtas galamērķiem. 

Tāpat Gauss piebilda, ka pasažieru interese par lidojumiem pēdējās nedēļās strauji palielinās.

"Mēs esam šeit, lai turpinātu nodrošināt labāko savienojamību uz un no Baltijas reģiona, īstenojot pielāgoto "Destination 2025 CLEAN" biznesa plānu," viņš atzīmēja.

Patlaban "airBaltic" veic tiešos lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu, Berlīni, Kopenhāgenu, Diseldorfu, Frankfurti, Hamburgu, Helsinkiem, Minheni, Oslo, Parīzi, Tallinu, Vīni un Viļņu. Lidsabiedrība pakāpeniski atsāk arī reisus no Rīgas uz Dubrovniku, Rijeku un Splitu Horvātijā, Barselonu Spānijā, Nicu Francijā, Larnaku Kiprā, kā arī uz Romu, Katāniju un Milānu Itālijā un citiem galamērķiem.

Jau ziņots, ka "airBaltic" regulāros reisus atsāka 18.maijā.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu