"Latvijas dzelzceļš" piedāvā nomāt telpas staciju ēkās uzņēmējdarbības attīstīšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" piedāvā nomāt brīvās telpas staciju ēkās uzņēmējdarbības attīstīšanai, dodot iespēju uzņēmējiem tajās veidot vietas sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai, aģentūru LETA informēja "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Ella Pētermane.

"Latvijas dzelzceļš" patlaban piedāvā nomāt telpas Vaivaros, Slokā, Zasulaukā un Dzintaros, taču iznomājamo telpu stacijās saraksts pakāpeniski tiks papildināts.

Viņa norādīja, ka vairākus gadus dzelzceļa stacijas kalpojušas ne tikai kā pasažieru uzņemšanas vai izkāpšanas vietas, bet arī tās kalpoja par satikšanās punktu.

Kā norādīja Pētermane, daudzu staciju ēku telpās savulaik nodrošināti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, preses izdevumu tirdzniecība, pasta, telegrāfa, finanšu un citi pakalpojumi. Gadiem ejot, staciju sociālā loma mainījās, un tās lielākoties kļuva par vietu, kur iekāpt vai izkāpt no vilciena.

Pētermane atzīmēja, ka pēdējo gadu laikā pārvietošanās ar vilcienu Latvijā ir kļuvusi arvien populārāka - par to liecina ik gadu pieaugošais pa dzelzceļu pārvadāto pasažieru skaits. Stacijās un pieturas punktos palielinās cilvēku apgrozība, un tā ir iespēja gan attīstīt savu uzņēmējdarbību, gan pamazām atjaunot arī staciju sociālo lomu.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums.

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu