"Vienam jāguļ virtuvē!" Ģimeni nepatīkami pārsteidz servisa dzīvokļi cilvēkiem ratiņkrēslos (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ratiņkrēsls. Ilustratīvs attēls
Ratiņkrēsls. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas domes Mājokļu departaments sācis piedāvāt servisa dzīvokļus jaunuzceltajā mājā Bolderājā, Mežrozīšu ielā, taču kāda ģimene secinājusi, ka dzīve šādā dzīvoklī nozīmē viena vai vairāku ģimenes locekļu gulēšanu virtuvē, vēsta Panorāma.

Jūlijas ģimenei piešķirts divistabu dzīvoklis jaunajā servisa dzīvokļu mājā Mežrozīšu ielā 43, Bolderājā – 34,7 kvadrātmetri. Izrādās, ka vēstulē minētais divistabu dzīvoklis patiesībā ir divas telpas. Vienā no tām ierīkota arī virtuve.

“Mums pašreizējais dzīvoklis ir lielāks nekā šis, un šo mums dod kā lielāku. Mums vēl bērns ir! Viņam nepieciešama sava istaba. Meitai sava! Bet rakstīts – divistabu!” stāsta Jūlijas mamma un aprūpētāja Lidija Daškova.

Apvienības “Apeirons” ieskatā katram cilvēkam ratiņkrēslā jādzīvo divas reizes lielākā platībā. 

“Tu nevari vienkārši automātiski piešķirt 19 kvadrātmetrus cilvēkam ratiņkrēslā, paģērot to, ka viņš, gultā guļot, ceps kotletes,” uzsver apvienības vadītājs Ivars Balodis.

Atbildīgajā Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā skaidro, ka dzīvokļus piedāvā datorizēta sistēma.

Ģimenei, kurā ir 2-3 cilvēki, vienmēr piedāvās divistabu dzīvokli. Arī šis, Rīgas domes ieskatā, tāds ir.

Domē piekrīt, ka Jūlijas ģimenei tiešām dzīvoklis ir par mazu. Ģimene no tā drīkst atteikties, taču noteikumi ļauj atteikties tikai no trim piedāvājumiem. Jūlijai šis ir otrais piedāvājums.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu