Krimuldas pusē jebkurš gribētājs pats var tikt pie zirņiem - tik jāsalasa

CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļie zirņi. Ilustratīvs foto.
Zaļie zirņi. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Hektārs zaļo zirnīšu – tādu skatu var redzēt Krimuldas novadā. Tie sēti, nevis lai iegūtu zirņu ražu, bet gan lai uzlabotu augsni. Taču zirņi ir gardi, tādēļ zemnieks ļauj jebkuram ierasties laukā un lasīt zirņus neierobežotā daudzumā, vēsta LTV.

Zemnieku saimniecība “Kalnlīves” zirņus audzē sava lauka zaļināšanai. Lai saaugušie zirņi neietu postā, saimniece Inese Burkevica sociālajos medijos publicējusi aicinājumu – brauciet un lasiet paši.  “Cilvēkiem tiek parādīts, kur ir zirņi, kur nav. Nav tā, ka viņiem jāiet, baigi jāmeklē,” intervijā TV saka saimniece.

Uz lauka satiktie interesenti atzīst, ka pašu rokām salasītie zirņi šķiet gardāki. Saimniece Inese piebilst – lasa spaiņiem, lai veidotu krājumus ziemai, kāds zirņus saldē, citi izkaltē.

Šurp dodas cilvēki no malu malām. Lielākoties braucot rīdzinieki. Laukā jau ir iemītas takas, tādēļ orientēties nav grūti. Zirņi lasāmi vēl nedēļu, jo drīz vien tie pārgatavosies un vairs nebūs tik garšīgi. No zirņiem, kas paliks nenolasīti, saimniece gatavos miltus un no tiem ceps maizi.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu