Covid-19 sit pa kabatu medijiem: "Daily Mirror" izdevējs atlaidīs 550 darbiniekus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Britu laikrakstu "Daily Mirror" un "Daily Express" izdevējs "Reach" plāno atlaist 550 darbiniekus, jo covid-19 pandēmijas dēļ daudzi lasītāji pārorientējušies uz tīmekļa izdevumiem un kritušies ieņēmumi no reklāmām.

"Strukturālās izmaiņas mediju nozarē pandēmijas laikā kļuvušas straujākas, un tā rezultātā mūsu digitālie produkti tiek pieņemti ātrāk," teikts "Reach" vadītāja Džima Malena paziņojumā. "Tomēr, ņemot vērā sarukušo reklāmu pieprasījumu, mēs nesam ieguvuši atbilstošu digitālo ieņēmumu pieaugumu."

Cenšoties panākt 35 miljonus mārciņu (38,7 miljonus eiro) lielu ikgadēju ietaupījumu, "Reach" plāno atlaist 12% savu darbinieku.

Uzņēmums, kuram pieder arī virkne britu reģionālo laikrakstu, norāda, ka restrukturizācija tam izmaksās 20 miljonus mārciņu.

"Redakcijas pāries uz centralizētāku struktūru, apvienojot gan drukāto, gan digitālo [izdevumu] nacionālās un reģionālās komandas, lai ievērojami palielinātu efektivitāti un novērstu dublēšanos, vienlaikus saglabājot mūsu ziņu zīmolu izteikto redakcionālo identitāti," uzsvēris "Reach".

Uzņēmums samazinās arī savu telpu skaitu un vienkāršos vadības struktūru.

"Reach" arī pavēstījis, ka šī gada otrajā ceturksnī tā ieņēmumi sarukuši par 27,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu