Latvijā reģistrēti 11 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pēdējās 24 stundās veikts 1841 Covid-19 tests. Reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi. Latvijā kopā veikti 165 610 izmeklējumi, saslimušas 1165 personas un 1019 izveseļojušās, 30 mirušasliecina Slimību profilakses un kontroles centra informācija. 

Pēdējās dienās izskanējusi informācija par vairākiem gadījumiem, kuros Covid-19 inficētas personas apmeklējušas publiskas vietas un pasākumus. Viena no tām bijusi draugu kompānija, kas paviesojusies divos restorānos Rīgā; izskanējis, ka pozitīvs Covid-19 tests pirmdien konstatēts Guntaram Indriksonam, kurš 3.jūlijā piedalījās Latvijas Futbola federācijas kongresā, savukārt Rēzeknē Covid-19 saslimšana apstiprināta kādam Rēzeknes olimpiskā centra viesnīcas "Restart" klientam no Vācijas.

Kā ziņots, Veselības ministrija trešdien pavēstīja - ja Latvijā turpinās pasliktināties epidemioloģiskā situācija, ministrija pārskatīs uz augustu plānotās izmaiņas pulcēšanās apmēros.

Valdības jūnijā apstiprinātie grozījumi paredz, ka no augusta āra pasākumos varēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem, nevis 1000, kā bija noteikts iepriekš.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa lūdza iedzīvotājus arī turpmāk ievērot divu metru savstarpējo distanci, kā arī ievērot elpceļu higiēnu, jo "ikdienas gaitās cilvēkiem vēl aizvien būs jābūt piesardzīgiem".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu