Par Covid-19 seku mazināšanas aizdevumu Rīgā būvēs veloceliņus (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Velosipēdists Rātslaukumā.
Velosipēdists Rātslaukumā. Foto: Zane Bitere/LETA

Liela daļa no pašvaldībām pieejamā aizdevuma Covid-19 seku mazināšanai tiks Rīgas pašvaldībai, kas iecerējusi īstenot vairākus veloceliņu izbūves projektus, liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotā informācija.

30.aprīlī valdība ārkārtas sēdē atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu palielināt pašvaldību aizņēmuma limitu par 150 miljoniem eiro, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas radītās negatīvās ekonomiskās sekas. Tika noteikts, ka projektiem jābūt augstas gatavības, būvdarbi jāuzsāk līdz šī gada 31.decembrim un jānoslēdz tie ne vēlāk kā līdz 2021.gada 31.decembrim, kā arī jāatbilst citiem kritērijiem.

VARAM tika uzdots izveidot konkrētu atbalstāmo projektu sarakstu. Izvērtējot pašvaldību projektiem noteiktās prasības - to tehnisko gatavību, finanšu kritērijus, pamatojošos dokumentus utt. - VARAM lēma, ka atbalstāmi kopumā ir 88 projektu pieteikumi ar kopējo finansējumu 37 998 419 eiro, bet šo projektu īstenošanai pieejamais aizņēmums - 28 490 923 eiro.

VARAM atzina, ka noraidāmi 42 projekti par kopējo finansējumu 29 585 658 eiro un aizņēmuma apmēru - 21 954 472 eiro.

Liela daļa no atbalstītajiem pašvaldību 88 projektiem paredz īstenot ielu remontus, ietvju izbūvi, izglītības iestāžu energoefektivitātes pasākumus u.c.

No visiem atbalstītajiem pašvaldību projektiem finansiāli apjomīgākie ir Rīgā, kas plāno ieguldīt ne tikai izglītības iestāžu energoefektivitātes celšanā, bet arī ieguldīt 755 298 eiro Rīgas pilsētas videonovērošanas sistēmas attīstībā un 1,57 miljonus eiro stāvvietu izveidei ielu malās.

Rīga arī varēs aizņemies līdzekļus vairāku veloceliņu izbūvei. Tā, piemēram, 7,5 miljonus eiro paredzēts ieguldīt veloceliņa izveidē no Imantas līdz Daugavgrīvai, 2,12 miljonus eiro paredzēts ieguldīt veloceliņa izveidei no centra līdz Ziepniekkalnam, Krasta ielas veloceliņa izbūvei plānots tērēt 1,39 miljonus eiro.

Atbalstīts arī Ogres pašvaldības 1,09 miljonu eiro vērtais projekts gājēju un veloceliņa izbūvei, tāpat atbalstīts 217 500 eiro vērtais Babītes pašvaldības projekts par veloceliņa Rīga-Jūrmala posma atjaunošanu Babītes novada teritorijā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu