Biķernieku mežu iekļaus garās distances pārrobežu pārgājienu maršrutā "Mežtaka"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Biķernieku mežu iekļaus garās distances pārrobežu pārgājienu maršrutā "Mežtaka", informēja "Rīgas mežu" pārstāvji.

Biķernieku mežs maršrutā "Mežtaka" tiks iekļauts sadarbībā ar Rīgas plānošanas reģionu, izvietojot attiecīgus informatīvus stendus, kuros būs informācija par naktsmītnēm, ēdināšanas iestādēm un transporta pakalpojumiem maršrutā, ceļvedis un online resursi par maršrutu.

Projekta mērķis ir izveidot marķētu garās distances pārgājienu maršrutu, kas 1050 kilometru garumā vijas cauri Latvijas un Igaunijas mežiem, no Rīgas līdz Tallinai. Mežtaka sāksies Rīgā un virzīsies cauri Gaujas nacionālajam parkam, Ziemeļgaujai un Veclaicenei. Igaunijā tā turpināsies cauri Setu zemei, gar Peipusa ezeru un tālāk pa Ziemeļigaunijas kastu - līdz Tallinai. "Mežtakas" maršruts tiks sadalīts 50 atsevišķos vienas dienas gājiena posmos pa mazliet vairāk nekā 20 kilometriem dienā.

Tāpat "Rīgas meži" paplašinājuši arī ar aktīvo atpūtu saistītu pakalpojumu pieejamību tā apsaimniekojamās teritorijās Mangaļsalā. Biedrība "Mangaļsalas mantojums", kura nodarbojas ar Mangaļsalas militāro būvju sakopšanu un vēstures izzināšanu, par nelielu samaksu rīko izzinošas ekskursijas "Rīgas mežu" apsaimniekojamajos Mangaļsalas objektos, kas ir apmeklētājiem bija brīvi pieejami arī iepriekš.

Šajās ekskursijās Mangaļsalas apmeklētāji tiek iepazīstināti ar pussalā esošo militāro būvju vēsturi un to nozīmi Rīgas pilsētas attīstībā, kā arī dabas parku "Piejūra". Tādējādi sabiedrība var izglītoties par šīs vietas dabas vērtībām, neizzināto militāro vēsturi un šo vērtību saglabāšanu. Izzinošās pastaigas garums ir apmēram 12 kilometri un paredzamais ilgums četras stundas.

Biedrība "Mangaļsalas mantojums" iecere sadarbībā ar "Rīgas mežiem" ir drīzumā izveidot informatīvo centru un tikšanās vietu ekskursijām.

Jau ziņots, ka pērn 1.aprīlī ar Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Centrālās Baltijas programmas atbalstu sākta projekta "Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts "Mežtaka"" īstenošana. Projekta mērķis ir izveidot marķētu garās distances pārgājienu maršrutu, kas apmēram 1050 kilometru garumā vijas cauri Latvijas un Igaunijas mežiem, no Rīgas līdz Tallinai - divu valstu galvaspilsētām, kuru vēsturiskajiem centriem ir UNESCO statuss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu