"Transferwise" dibinātāji kļūs par pirmajiem Igaunijas uzņēmējiem - miljardieriem (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HERMIONE HODGSON

Pagājušajā nedēļā ASV investīciju fonds “D1 Capital Partners” iegādājās Igaunijas uzņēmuma “Transferwise” akcijas par 200 miljoniem dolāriem. Līdz ar to šī uzņēmuma tirgus vērtība pieaugusi līdz vismaz pieciem miljardiem dolāru, vēsta “Postimees”.

Pagājušā gada maijā “Transferwise” īpašnieki pārdeva akcijas par 292 miljoniem eiro, kā rezultātā uzņēmuma vērtība pieauga līdz 3,5 miljardiem dolāru. Pēc “Sky News” rīcībā esošās informācijas, “Transferwise” dibinātājiem Tāvetam Hinrikusam un Kristo Kjermanam joprojām pieder 40% kompānijas akciju. Līdz ar to – uz papīra abu biznesmeņu aktīvi sastāda aptuveni vienu miljardu dolāru.

2011. gadā dibinātais uzņēmums “Transferwise” ātri kļuva par vienu no finanšu tehnoloģiju nozares līderiem Eiropā. 2015. gadā uzņēmuma vērtība sasniedza miljardu, bet pērn – jau 3,5 miljardus dolāru. Pēc kompānijas ziņotā, visā pasaulē šī uzņēmuma pakalpojumus izmanto astoņi miljoni cilvēku. Mēnesī ar šī uzņēmuma starpniecību tiek veikti darījumi četru miljardu dolāru vērtībā.

Maija vidū izdevums “Forbes” rakstīja, ka pandēmijas dēļ “Transferwise” var kļūt par vienu no finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem, kuru tuvāko 12 mēnešu laikā varētu pārdot.

Pagājušajā nedēļā avīze “Financial Times” vēstīja, ka “Transferwise” jau otro reizi īsā laikā pārdod akcijas, līdz ar to – tam jābūt kā brīdinošam signālam investoriem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu