Sievietei kakla sāpes izraisa mandelē iekārtojies tārps

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, Volume 103, Issue 1, 8 Jul 2020, p. 8 - 8

Sieviete ar parazītu, visticamāk, inficējusies pēc mielošanās ar jēlu zivi.

Šajā laikā sāpošs kakls var izbiedēt daudzus, liekot bažīties par inficēšanos ar koronavīrusu, tomēr šajā gadījumā kakla sāpju iemesls izrādījies kaut kas cits, lai arī ne mazāk biedējošs, – tārps, vēstīts izdevumā “Newsweek”.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene”, sieviete, visticamāk, parazītu "saķēra", apēdot sašimi jeb jēlu zivi.

25 gadus vecā sieviete pie ārsta vērsās pēc tam, kad piecas dienas piedzīvoja sāpes un kairinājumu rīklē. Simptomi sākās pēc sašimi asortu apēšanas. Ārsti drīz vien sievietes mandelē atklāja 38 milimetrus garu, melnu tārpu.

Tālākie izmeklējumi atklāja, ka sieviete inficējusies ar “pseudoterranova azarasi” - parazītisku tārpu, kas parasti parazitē jūras zīdītājos, piemēram, valzirgos un roņos. Tiesa, arī cilvēki var ar to inficēties, apēdot jēlu zivi vai kalmāru. Lielākajā daļā gadījumā gan šie tārpi iemājo cilvēka kuņģī, tāpēc šis gadījums ir ļoti rets.

Par laimi, ārstiem izdevās tārpu no sievietes mandeles aizvākt, atbrīvojot sievieti no visiem nepatīkamajiem simptomiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu