Vakar ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji dzēsa 13 ugunsgrēkus, kuros cieta četri cilvēki, pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Vakar ap plkst.18 ugunsdzēsēji devās izsaukumā Sējas novadā, kur dega pirts un palīgbūve 27 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ap plkst.20.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ap plkst.16 tika saņemta izsaukumu Iecavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka četrstāvu ēkas dzīvokļa virtuvē deg sadzīves priekšmeti trīs kvadrātmetru platībā.

Mēģinot dzēst liesmas pašu spēkiem ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ap plkst.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Cesvaini, kur dega traktors. Mēģinot dzēst uguni ar ugunsdzēsības aparātu pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

VUGD pārstāve atgādināja, ka dzēst uguni ar ugunsdzēsības aparātu drīkst tikai tad, ja dzēšana nerada draudus dzīvībai un veselībai. Pamanot ugunsnelaimi, nekavējoties jāzvana 112 un jāizsauc ugunsdzēsējus.

Trešdien glābēji devās palīgā cilvēkam Priekuļu novadā, kurš bija cietis un saviem spēkiem nespēja izkļūt no meža. Glābēji kopā ar NMPD darbiniekiem iegāja mežā, lai pārliecinātos par glābjamā stāvokli. Cietušais ar nestuvju palīdzību divus kilometrus tika nests caur mežu līdz NMPD transportlīdzeklim.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos dūmvados sodrēji, elektrolīnijas balsta stabi, trīs neapsaimniekotas ēkas, saimniecības ēka, dārza māja.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 34 izsaukumus, no kuriem 13 bija uz ugunsgrēkiem, 14 - uz glābšanas darbiem, bet septiņi bijuši maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu