Latkovskis: Pirms augstāku kadastrālo vērtību noteikšanas ir jāsamazina NĪN likme, lai maksājumi iedzīvotājiem nepalielinātos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis
"Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja paredzēts noteikt augstākas kadastrālās vērtības nekustamajam īpašumam, tad pirms to apstiprināšanas ir jāsamazina nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likme, lai maksājumi iedzīvotājiem nepalielinātos, pauda "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis akcentēja, ka, mainoties kadastrālajai vērtībai, jānodrošina, ka nepalielinās iedzīvotāju NĪN maksājumi. Kamēr tas nav nodrošināts, jaunas kadastrālās vērtības nedrīkst tikt apstiprinātas, jo sabiedrībai no šīm izmaiņām nav jācieš, uzsvēra Latkovskis.

Kā ziņots, pašlaik politiskā līmenī tiek diskutēts, kā risināt NĪN pieaugumu pēc jauno kadastrālo vērtību ieviešanas.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādījis, ka ir apņēmies nevirzīt tālākai skatīšanai valdībā VZD izstrādātās jaunās kadastrālās vērtības, ja valdība neatbalstīs TM piedāvāto NĪN atcelšanu primārajam mājoklim, ieviešot neapliekamo minimumu primārajam mājoklim 100 000 eiro apmērā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paudis: lai nepieaugtu iedzīvotāju izdevumi, mainoties kadastrālajām vērtībām, NĪN likmes ir jāsamazina. Vienlaikus Kariņš piebildis, ka NĪN likmes tiks pārskatītas, pirms stājas spēkā jaunās kadastrālās vērtības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu