“Dzīvnieku parkā kā šausmenē” - ceļ trauksmi par apskates objektu Dundagā (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: skaties.lv/"Bez Tabu"

Covid-19 laikā arvien vairāk ģimeņu dodas izbraucienos, aplūkojot dabas un tūrisma objektus tepat Latvijā. Viens no galamērķiem daudziem ir kāds neliels zoodārzs Kurzemē, kur apmeklētāji pamanījuši, ka ne visi zvēriņi tur izskatās veseli un jauki. TV3 raidījums “Bez Tabu” par nebūšanām saņēmis vairākas skatītāju vēstules.

Kāda parka apmeklētāja bija šokā par to, kādā tiek turēti dzīvnieki un kādā stāvoklī tie ir - neviena trauka ar ūdeni, kaut gan ārā karstums tuvu pie 30 grādiem. Cita ar ģimeni  bija pēc tam ļoti lielā sašutumā, ka dzīvnieki ir briesmīgā stāvoklī, un nesaprot, kā citi šo dzīvnieku parku “Facebook” lapā tā slavē. "Zebrai kāja uzplēsta, brūce apmēram 20 cm lielumā, visa vaļā. Vienam ponijam arī sāns saplēsts. Lamas, alpakas noaugušas, vilnā pat folija ieaugusi! Kamielis nekopts, arī visa vilna savēlusies. Kāpēc bērniem jāredz uzplēstas brūces!?!" jautā sieviete.

"Bez Tabu", ierodoties Dundagā, uzdevās par parka apmeklētājiem, lai vispirms, neviena netraucēti, aplūkotu, kādā stāvoklī uzturas dzīvnieki. "Traumu pamanām ne tikai jau pieminētajai zebrai, bet arī brangajai sivēnmātei. Rētu jau apsēdušas mušas. Arī kamielis aiz baļķu sētas šķiet iekļuvis kādā nepatīkamā incidentā un guvis rētas. Grūti neievērot arī skatītājas pieminēto alpaku ar patiešām kuplo kažoku," vēsta raidījums.

Ivars Koloda, PVD Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs, saka: "Mēs arī ik pa laikam pie viņiem aizbraucam un pārbaudām. Tad šobrīd šīs te fotogrāfijas, ko jūs mums atsūtījāt, tās līdz mums nebija nonākušas."

Saistībā ar Āfrikas cūku mēri šobrīd rukšus ir aizliegts turēt brīvā vaļā kopā ar citiem zvēriem. Arī “Bez Tabu” viesošanās reizē rukšķētāji gan staigāja kur nu kurais.

Evita Laukšteina, eksotisko dzīvnieku parka īpašniece,: "Es esmu aizskarta, jo es vislabākajā, vislabākajā, kā vien var rūpēties, rūpējos par dzīvniekiem, cik nu vien var, cik nu ir iespēju. Rokas ir divas…"

Atkārtoti sazinoties ar PVD, raidījums noskaidroja, ka dzīvnieku parkā praktizējošais veterinārārsts esot informējis PVD par situāciju dzīvnieku parkā, kā arī izsniedzis parka saimniekiem nepieciešamos medikamentus brūču apkopšanai. PVD neplānotā vizīte gan vēl neesot notikusi.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu