Zemei satelītu augstumā nupat kā garām palidojis asteroīds

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA/JPL-Caltech

Automašīnas izmēra asteroīds, kuru astronomi atklāja pagājušajā nedēļas nogalē, Zemei garām palidoja 28. jūlijā, neradot draudus mūsu planētai, par spīti tam, ka tas atradās tikpat tuvu Zemei, kā daži augstākie satelīti.

Asteroīds “2020 OY4”, kas tika pamanīts svētdien, Zemei garām palidoja ar aptuveni 44600 kilometru stundā lielu ātrumu. Tas ir tikai 3 metru plats, tapēc Zemei nekādus draudus neradīja, vēsta Eiropas Kosmosa aģentūra.

“Sīks trīsmetrīgs asteroīds “2020 OY4” Zemei garām palidoja pirms pāris stundām, šķērsojot ģeostacionārā gredzena satelītu orbītas,” rakstīts ESA “Twitter” kontā.

NASA aplēses liecina, ka tuvākajā punktā Zemei asteroīds no tās atradās 41400 kilometru tālu, kas ir aiz ģeosinhrono satelītu gredzena, savukārt ESA aplēses liecina, ka asteroīds atradās 35786 kilometrus tālu, kas ir gredzena iekšpusē.

“Protams, nekāds risks mūsu planētai nepastāvēja,” rakstīja astrofiziķis Džanluka Masi.

Masi asteroīdu nofotografēja 27. jūlijā, īsi pēc tam, kad tas bija sasniedzis savu tuvāko punktu Zemei. Attēlā asteroīds izskatās kā spožs punkts uz zvaigžņu līniju fona.

Foto: Gianluca Masi/Virtual Telescope Project

Šāda izmēra asteroīdi Zemei garām palido vairākas reizes mēnesī. Piemēram, 2019. gada jūnijā nedaudz lielāks asteroīds par “2020 OY4” trāpīja Zemei, tomēr sadega tās atmosfērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu