"Madara Cosmetics" dividendēs no pērnās peļņas maksās 0,15 eiro par akciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Kosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" dividendēs no pagājušajā gadā gūtās peļņas maksās 0,15 eiro par akciju, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga" par akcionāru kārtējās sapulcē otrdien, 28.jūlijā, pieņemtajiem lēmumiem.

Atbilstoši akcionāru sapulces lēmumam dividendēs no 2019.gadā gūtās peļņas tiks izmaksāti kopumā 561 786,3 eiro, bet atlikušo pērn gūtās peļņas daļu 988 622,7 eiro apmērā nolemts atstāt nesadalītu.

Par dividenžu ieraksta datumu noteikts 2020.gada 11.augusts, bet par dividenžu izmaksas datumu - 12.augusts.

Tāpat akcionāru kārtējā sapulcē nolemts izlaist 10 000 personāla opciju par kopējo summu 1000 eiro.

Akcionāri noteikuši, ka viena piešķirtā personāla opcija dos tiesības iegūt vienu "Madara Cosmetics" dematerializētu uzrādītāja akciju 0,1 eiro nominālvērtībā. "Madara Cosmetics" emitēs akcijas uz nesadalītās peļņas rēķina.

"Madara Cosmetics" akcionāri noteica, ka uzņēmuma valde būs tiesīga piešķirt izlaistās personāla opcijas darbiniekiem - struktūrvienību vadītājiem un padomes locekļiem, kuri ir snieguši būtisku ieguldījumu "Madara Cosmetics".

Vienlaikus noteikts, ka izlaisto personāla opciju turētāji zaudēs tiesības izlietot tiem piešķirtās personāla opcijas, ja darba tiesiskās attiecības starp kompāniju un personāla opciju turētāju izbeigsies, vai, ja personāla opciju turētājs, kas ir "Madara Cosmetics" padomes loceklis, būs atsaukts vai atstājis amatu.

Personāla opciju turētāji iegūs personāla opcijas ar to piešķiršanas brīdi, proti, ar attiecīgā valdes lēmuma pieņemšanas brīdi, ar tiesībām sākt opciju tiesību izlietošanu pēc 36 mēnešiem no to iegūšanas brīža. Pēc šī perioda beigām personāla opciju turētājs būs tiesīgs iegūt noteiktu skaitu "Madara Cosmetics" akciju. Izlietojot personāla opcijas, jaunās emisijas akcijas tiks iegūtas bez maksas.

Tāpat akcionāri pieņēma lēmumu par "Madara Cosmetics" nosacītu pamatkapitāla palielināšanu par 1000 eiro.

Akcionāru sapulcē ievēlēta arī padome jaunā sastāvā. Tostarp no jauna kompānijas padomē iecelts Edgars Pētersons un Sari Hannele Rosina, bet darbu padomē turpinās Anna Andersone, Anna Ramata-Stunda un Liene Drāzniece. Tādējādi darbu padomē neturpinās Zane Tamane.

2019.gadā "Madara Cosmetics" auditētais apgrozījums bija 11,004 miljoni eiro, kas ir par 21% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 0,5% un bija 1,55 miljoni eiro. Savukārt "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 11,546 miljoni eiro, kas ir par 21,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr koncerna peļņa pieauga par 3,1%, sasniedzot 1,563 miljonus eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu