Pentagona slepenā un novecojusī NLO medīšanas programma eksistē joprojām (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Neidentificētu atmosfēras fenomenu uzdevumu vienība ASV turpina izmeklēt visai slepenas lietas.

ASV valdības NLO medības norisinās joprojām un ir daļa no programmas, ko dēvē par Neidentificētu atmosfēras fenomenu uzdevumu vienību (UAPTF) un kas darbojas ASV Jūras spēku pakļautībā.

Izskatās, ka šī aģentūra ir pārņēmusi pienākumus, kurus veica 2012. gadā izformētā Pentagona grupa. UAPTF atklājumi varētu kļūt publiski tuvāko sešu mēnešu laikā, rakstīts izdevumā “The New York Times”.

Lai arī UAPTF izmeklēšanas vismaz pagaidām ir slepenas, ziņojumā martā bijušais NLO programmas konsultants piemin, ka medīti tiek arī "uz Zemes neradīti transportlīdzekļi", vēsta “Times”.

Tiesa, NLO ne vienmēr nozīmē citplanētiešu radītus objektus un lielākajā daļā gadījumu ir ļoti viegli izskaidrojami. NLO medīšana parasti ir process, lai noskaidrotu, vai neidentificētie objekti neapdraud valsts drošību.

ASV gaisa spēku projekts “Zilā grāmata” un Nacionālā atmosfēras fenomenu izmeklēšanas komiteja (NICAP) ar NLO meklēšanu un pētīšanu no 20. gadsimta 50. līdz 80. gadiem, savukārt Pentagona programma, kas tika izveidota 2007. gadā, lai sasniegtu līdzīgus mērķus, 2012. gadā finansējuma trūkuma dēļ tika slēgta, vēstīts izdevumā “Live Science”.

Tiesa, Pentagona NLO medības ar to nebeidzās. Atbildīgās personas nesen atzina, ka NLO medības aktīvi norisinājās vēl 2017. gadā un turpinās joprojām.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu