"Omniva" atklāj jaunās biroja un šķirošanas centra telpas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No 1. jūnija "Omniva Latvija" birojs un šķirošanas centrs atrodas "Green Park" Mārupē. Jaunajās telpās iekārtots modernākais sūtījumu šķirošanas centrs Latvijā, turklāt "Omniva", investējot 350 000 eiro, ir iegādājusies automatizētu sūtījumu šķirošanas iekārtu, kas ļauj uzlabot sūtījumu šķirošanas efektivitāti par 40%.

Ik gadu "Omniva" piegādāto sūtījumu apjoms pieaug vidēji par 40%, un nepieciešamība pēc plašākām telpām ir likumsakarīga. Šobrīd jaunajā loģistikas centrā "Omniva" īrē 4600 kvadrātmetru lielas telpas, no tiem 3900 kvadrātmetri atvēlēti noliktavai un šķirošanas centram, savukārt pārējās telpas – birojam.

Jaunā šķirošanas iekārta, kuras iegādē "Omniva" ieguldījusi aptuveni 350 000 eiro, nodrošina stabilu un nepārtrauktu šķirošanas procesu un ļauj uzlabot sūtījumu šķirošanas efektivitāti par 40%.

Tādējādi "Omniva" spēs veikt nepārtrauktu sūtījumu apstrādi, arī palielinoties to skaitam. Jaunā iekārta ļauj arī samazināt šķirošanas kļūdu skaitu divas reizes – no 0,03% līdz 0,015%. Automatizētā šķirošanas iekārta stundas laikā spēj apstrādāt līdz pat 2500 sūtījumu. Sūtījums pa 80 m garu iekārtu virzās ar ātrumu 1,6 m/s un no starta līdz finišam nonāk nepilnā minūtē.

“Esam lepni, ka varam nodrošināt mūsu klientiem pakalpojumus augstākajā līmenī Latvijā. Iepriekš sūtījumu šķirošana tika veikta manuāli, tāpēc jo īpaši novērtējam, ka šobrīd mūsu rīcībā ir Latvijā modernākā automatizētā sūtījumu šķirošanas iekārta, kas ļauj mūsu darbiniekiem patērēt mazāk resursu tā paša darba apjoma paveikšanai. Mēs kā nozares līderi jūtamies atbildīgi par pakalpojuma pilnveidošanu un piemēra rādīšanu citiem nozares uzņēmumiem,” stāsta "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

"Omniva" jaunajā šķirošanas centrā līdz ar automatizēto šķirošanas iekārtu ieviests arī unikālais risinājums Baltijā – spilvenveida atdures pie rampām, kas nodrošina kurjeriem ērtus darba apstākļus jebkādos laikapstākļos un būtiski samazina siltuma zudumus no noliktavas telpām mašīnu iekraušanas un izkraušanas laikā.

Arī citi ieviestie tehniskie jauninājumi ļauj kurjeriem patērēt minimālu laiku un enerģiju sūtījumu iekraušanai un izkraušanai mikroautobusos, paveicot darbu 15 minūšu laikā. Iepriekš līdzvērtīgi darbi prasīja līdz pat vienai stundai.

Domājot ne tikai par e-komercijas attīstību, bet arī biznesa vides labiekārtošanu, Omniva ir parūpējusies arī par biroja darbiniekiem, kuriem jaunajās biroja telpās nodrošināti īpaši labi darba apstākļi. Jaunās darba vietas ir ne tikai ergonomiskas, lai ikviens darbinieks justos ērti un labi, bet arī īpaši draudzīgas apkārtējai videi.

Pārvākšanās uz telpām jaunajā loģistikas centrā "Green Park" bijusi apzināta, izvērtējot ne tikai telpu piemērotību, bet arī iznomātāja vērtības un nākotnes attīstības plānus. Jaunās telpas sniedz būtiski daudz priekšrocību, un viena no tām ir arī jaunu noliktavas pakalpojumu attīstība. Noliktavā paredzēta atsevišķa zona muitojamām precēm. Svarīgi, ka "Green Park" tuvumā atrodas lidosta, kas nākotnē "Omniva" paver plašākas sadarbības iespējas ar ārvalstu partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu