Princeses bezkaunīgā piespraude, kas aizvainoja Meganu līdz sirds dziļumiem. Viņa aizvien to atceras... (25)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA-AFI/ekrānšāviņš

Nepatīkamais atgadījums noticis karalienes Elizabetes II organizētās Ziemassvētku pusdienās. Šo ikgadējo pasākumu apmeklē liels skaits monarhes ģimenes radinieku, tāpēc starpgadījums ar piespraudi īpaši aizvainojis prinča Harija līgavu - Meganu.

Kā izrādās, pie vainas ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II brālēna, prinča Maikla dzīvesbiedre - Kentas princese Mišela, kura pirms trīs gadiem uz svētku pusdienām Bekingemas pilī ieradās ar ļoti zīmīgu piespraudi, rakstīts grāmatā "Finding Freedom".

Piespraudei nebūtu ne vainas - tā patiešām ir izcila relikvija, ja šī nebūtu reize, kad pirmo reizi radinieku saietam piebiedrojās afroamerikāniete Megana Mārkla. 

Kā redzams, piespraudē ir attēlota mora galva, kas rotāta ar zelta turbānu. 

Šāda veida rotaslietas, kurās ir attēloti tumšādaini vīrieši vai sievietes, sauc par "Blackmoore" juvelierizstrādājumiem, un tie bija ļoti izplatīti 18. gs. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Style Watch (@royalstylewatch) on

Saseksas hercogiene šo it kā sīko epizodi uztvēra ļoti emocionāli, uztverot to kā sava veida necieņu un neiejūtību pret viņas afroamerikāņu saknēm, apgalvo biogrāfijas "Finding Freedom" autors Omids Skobijs.

Šī "rasistiski" simboliskā piespraude kļuva par karstu sabiedrības viedokļu diskusiju sociālajos tīklos, tās nēsātāju nosaucot par kauna traipu karaliskajā ģimenē. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by `God Knows Who Iam™ (@jamaicababyofficial) on

Tomēr, kā redzams foto, princese šo piespraudi ir piespraudusi pie mēteļa, ar kuru noteikti nedevās pie svinību galda, - tā ka visticamāk piespraudi Megana dzīvē nemaz nav redzējusi.

Tomēr sava veida "ziņa" ar šo rotaslietu noteikti tika sabiedrībai nodota, zinot princeses straujo raksturu un netikumu teikt visu, ko domā. 

Grāmatā "Finding Freedom" vairākkārt tiek uzsvērts, cik šis starpgadījums bijis sāpīgs Meganai, kura tajā dienā pirmo reizi iepazinās ar visiem topošā vīra Harija radiniekiem. 

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu