ASV ministrs: Vakcīnas meklēšana nav sacensības par pirmo vietu (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV veselības ministrs Alekss Azars trešdien vizītē Taivānā pavēstīja, ka centieni izstrādāt vakcīnu pret jauno koronavīrusu nav sacensības, kurās svarīgi būt pirmajiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka Krievijā reģistrēta pasaulē pirmā vakcīna pret jauno koronavīrusu.

Pēc Putina teiktā, trešdien sāksies vakcīnas izmēģinājumu trešā fāze, rūpnieciska ražošana ir gaidāma no septembra un ka 20 valstis ir pasūtījušas vairāk nekā miljardu devu.

Azars sacīja, ka ASV apvienojušas savas valdības, ekonomikas un farmācijas nozares spēkus, lai tik ātri, cik iespējams, izstrādātu drošu un efektīvu vakcīnu.

Viņš sacīja, ka ASV jau iepriekš nodrošinājušas līgumu par uzņēmuma "Moderna" izstrādātās vakcīnas ražošanu un valdībai ir piegādes līgumi ar vēl piecām firmām, kas strādā pie vakcīnām.

Piecas no sešām kompānijām, ar ko valdība noslēgusi līgumus, ziņojušas par rezultātiem, kas liecina, ka topošās vakcīnas rada vairāk antivielu nekā ir cilvēkiem, kas viegli pārslimojuši Covid-19, sacīja Azars.

Ministrs atklāja, ka divi uzņēmumi vakcīnas izstrādē jau sasnieguši trešo izmēģinājumu fāzi, ko Krievija ar savu vakcīnu sāks tikai tagad.

Pēc Krievijas paziņojuma par vakcīnas izstrādi daudzi, tostarp ASV galvenais eksperts infekcijas slimību jautājumos Entonijs Fauči ir apšaubījuši tās drošību un efektivitāti.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu