Pēc četru dienu meklēšanas jūrā atrasts noslīcis 19 gadus vecs jaunietis (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Baltijas jūra. Ilustratīvs attēls
Baltijas jūra. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 10.augustā Ventspilī, Baltijas jūrā devās peldēties divi jaunieši. Neoficiāla informācija liecina, ka jaunie cilvēki nav ventspilnieki, un pilsētā bija ieradušies iestāties Ventspils augstskolā. Vienam puisim krastā ir izdevies tikt saviem spēkiem, bet otru jūra ieskalojusi dziļāk. Vairāku dienu garumā turpinājās pazudušā puiša meklēšana, iesaistīti tika vairāki glābšanas dienesti. Šodien ap plkst. 16:30 jaunieša ķermenis tika atrasts, vēsta Re:TV.

Jaunieši devās peldēt, neņemot vērā to, ka Zilā karoga pludmalē bija izlikta dzeltenā brīdinājuma zīme par bīstamiem viļņiem, līdz ar to peldēties nav ieteicams. 100 metrus no krasta abi jaunieši sapratuši, ka jūra viņus skalo dziļāk, vienam no viņiem saviem spēkiem bija izdevies nokļūt krastā, bet otrs tika skalots dziļāk jūrā.

Vincents Vilks, Ventspils Pašvaldības policijas Glābšanas dienesta vecākais glābējs ReTV Ziņām saka: “Mēs nepamanījām. Pie mums atnāca otrs puisis, kas bija ar viņu. Viņš pieskrēja pie otrā torņa un teica, ka ir iegājis kopā ar draugu peldēt, bet viņa draugs ir parauts zem viļņa un nav spējis tikt ārā. Un arī pats esot knapi ticis ārā krastā.”

Glābēji nekavējoties devušies uz notikuma vietu, bet no krasta nekas neliecināja par nelaimi. Jau tajā pašā dienā tika iesaistīti vairāki dienesti, lai jūrā ieskaloto jaunieti pēc iespējas ātrāk atrastu.

Dace Andersone, Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu pildītāja ReTV Ziņām stāsta: “Pašvaldības policija apseko šo krasta līniju, kas ir 1200 metri, un veic novērošanas darbus. Protams, pats primārais mums ir uzpasēt jebkuru peldētāju, kas ir atnācis šeit atpūsties.”

Pirmajās trīs dienās valdošais vējš liecināja, ka jaunietis varētu būt aizskalots uz Jūrkalnes pusi, bet šodien, vējam mainoties, tika paredzēts, ka jaunieša ķermenis varētu tikt atskalots atpakaļ Ventspils Zilā karoga pludmalē vai pat Staldzenes pusē. Meklēšanā iesaistījās arī Krasta apsardze, Valsts robežsardze, Zemessardze, Valsts policija un NBS gaisa spēki, kas šodien meklēja jaunieti atkārtoti ar helikoptera palīdzību.

Jevgēņijs Hatkevičs, NBS Gaisa spēku aviācijas eskadriļas kapteinis: “Helikopteram ir infrasarkanā kamera, kas var atšķirt temperatūras starpību, ja ķermenis nav atdzisis pilnībā. Mēs virzāmies aptuveni 50-100 metru augstumā no ūdens. Mēs skatāmies vizuāli no augšas un arī ar infrasarkano kameru. Ja ir kāds siltums un tas var atstarot, mēs to redzēsim noteikti un infrasarkanās kameras arī.”

Glābšanas darbus sarežģīja arī nemierīgā jūra un spēcīgais vējš. Šodien ap plkst. 16:30 jaunieša ķermenis tika atrasts un nodots Valsts policijai.

Glābēji vēlas vērst ikviena cilvēka uzmanību, ka ir jābūt piesardzīgiem, īpaši augusta un septembra mēnešos, kad jūra ir visnemierīgākā. Ikdienā Zilā karoga pludmalē darbojas pieci glābēji un iedzīvotājiem ir jāseko līdzi brīdinājuma zīmēm, kas tiek izliktas pie visām ieejas laipām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu