Divas zemo cenu aviokompānijas pieņem "sāpīgus lēmumus", nespējot strauji atgūties no krīzes

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Zemo cenu lidsabiedrība “EasyJet” samazina darbības apjomu Lielbritānijā, bet “Ryanair” samazina lidojumu skaitu par piekto daļu – tās ir zīmes, ka lidsabiedrībām ir lielas grūtības atjaunot pilnvērtīgu darbību pēc koronavīrusa izraisītās krīzes ierobežojumiem, vēsta CNN.

Kompānija “EasyJet” pirmdien publiskotajā ziņojumā norāda, ka no 31. augusta tiks izbeigtas visas operācijas bāzēs Londonas Stanstedas un Sautendas lidostā, kā arī Ņūkāstlas lidostā. Stansteda un Ņūkāsla gan tiks saglabātas kā galamērķi, taču tos apkalpos lidmašīnas no citām bāzēm. Tikmēr Sautendas lidosta netiks saglabāta pat kā galamērķis.

Šī lidsabiedrība turpinās darbu astoņās bāzēs Lielbritānijā, un apkalpos ap 500 maršrutu. “Tas bija ļoti sarežģīts lēmums, ko nācās pieņemt pandēmijas izraisīto ceļošanas ierobežojumu dēļ. Karantīnas dēļ Lielbritānijā ļoti dramatiski ir krities pieprasījums pēc ceļošanas,” ziņojumā sacīja “EasyJet” vadītājs Johans Lundgrēns.

Kopumā trīs bāzu slēgšanas dēļ darbu varētu zaudēt ap 670 cilvēku. Maijā kompānija ziņoja, ka tai nāksies samazināt darbinieku skaitu par 4500.

Ceļošanas apjomi Eiropā joprojām ir pielīdzināmi dīkstāvei, neraugoties uz to, ka, salīdzinot ar pavasara mēnešiem, ir pieaudzis pieprasījums pēc lidojumiem. Tā, piemēram, pasaulē lielākais tūrisma operators TUI norāda, ka pašlaik ir pārdoti vien 16% no sākotnēji plānotajiem ceļojumiem 2020. gada tūrisma sezonā.

“Pagājušo desmit dienu laikā ir būtiski samazinājies rezervāciju skaits tuvākajiem mēnešiem, jo pieaug neskaidrības saistībā ar pandēmiju un slimības izplatību dažās Eiropas Savienības valstīs. Tieši tāpēc kompānija ir lēmusi samazināt lidojumu skaitu par 20% septembrī un oktobrī,” teikts “Ryanair” paziņojumā.

Īrijas zemo cenu aviokompānija atklāj, ka reisu samazinājums galvenokārt skars tādas valstis kā Spānija, Francija, Zviedrija un Īrija, kurās ir ieviesti jauni ceļošanas ierobežojumi.

Lielbritānijas valdība sestdien noteica, ka Francija ir to valstu sarakstā, no kuras ierodoties, ceļotājiem ir jāievēro 14 dienu pašizolācija. Francija britiem ir otrs populārākais tūrisma galamērķis aiz Spānijas, kas arī ir karantīnas sarakstā.

“Testēšana lidostās, kontaktpersonu izsekošana ir vienīgais reālistiskais veids, kā uzraudzīt slimības izplatību un nodrošināt puslīdz drošu ceļošanu Eiropas Savienības iekšienē,” teikts “Ryanair” paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu