Kā beigsies šī karaļnama drāma? Prinču attiecības tikai pasliktinās. Vai brālis piedos brālim? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Scanpix

Pēc Saseksas hercogu pārcelšanās uz Ziemeļameriku pārtrūka stiprā brāļu saikne. Princis Viljams divus mēnešus izvairījās komunicēt ar mazo brāli, nosaucot Harija izvēli par nepiedodamu.

Kad princis Harijs publiski paziņoja par Saseksas hercogu lēmumu atstāt karaliskos pienākumus un pārcelšanos uz Amerikas Savienotajām Valstīm, princis Viljams uz to reaģējis bez sapratnes, raksta grāmatas "Finding Freedom" autors un britu karaliskās ģimenes eksperts Omīds Skobijs.

38 gadus vecais Kembridžas hercogs vienmēr ir uzskatījis, ka

brāļa lēmums atstāt ģimeni un pārstāt pildīt karaliskos pienākumus ne tikai nav saprotams, bet esot pat nepiedodams.

Omīds grāmatā raksta, ka Viljams brāli esot ignorējis divus mēnešus.  "Viņu attiecībās izveidojusies plaisa iet tikai dziļumā," secina eksperts. 

Tas bija novērojams arī Saseksas hercogu un Kembridžas hercogu satikšanās reizē Sadraudzības dievkalpojumā Vestminsteras abatijā martā, kas bija pēdējā hercogu oficiālā pienākumu pildīšanas reize. 

“Viljams nav tikai brālis, viņš ir Lielbritānijas nākamais karalis, kuram ļoti rūp karaliskās ģimenes reputācija. Viņam nav saprotama šīs lietas publiskā diskusija un apspriešana. Viņaprāt, tam bija jānotiek diskrēti ģimenes lokā. Viljams uzskata, ka tas viss ir sabojājis britu karaļnama reputāciju," uzsver grāmatas autors Omīds.

Princi Viljamu ļoti aizvainojis fakts, ka brālis pieņēmis šādu lēmumu,

nepakonsultējoties ne ar vienu no karaliskās ģimenes, īpaši ar viņu, vecāko brāli. 

To, ka britu karaliskā ģimene jau sākotnēji bija nobažījusies par prinča Harija laulībām ar Meganu, vēsta arī Kembridžas hercogienes Ketrīnas pārlieku uzmanīgā un aukstā attieksme pret jaunpienācēju ģimenē.   Grāmatā «Royal At War», kura tikusi šodien publicēta Kindle, tās autori - žurnālisti Dilans Hovards un Andijs Tillets raksta, ka Ketrīna vairākkārt runājusi ar princi Hariju pirms viņa kāzām ar Meganu Mārklu. 

Foto: Reuters/ScanPix

Prinča Harija brāļa sieva mudinājusi princi pārdomāt šo soli un rīkoties apdomīgi, jo Meganas integrācijai ģimenē vajadzēs daudz laika, rūpes un uzmanību. 

«Viņa maigi Harijam atgādināja, ka viņš ir kopā ar cilvēku ar pavisam citu dzīvi, pagātni un karjeru

un viņas integrācijai būs vajadzīgs laiks, rūpes un uzmanība,» raksta grāmatas autori.

Pēc “Daily Mail” sniegtās informācijas, Lielbritānijas princis Harijs un viņa brālis, princis Viljams veikuši arī no savas mātes, princeses Diānas mantotā labdarības fonda oficiālu pārdali. Respektīvi, kopš šā brīža fonda ienākumi tiek juridiski "brālīgi" pārdalīti uz pusēm. 

Ap princeses Diānas labdarības fondu jau iepriekš risinājās nesaskaņas starp abu brāļu sievām - Ketrīnu un Meganu, kad abas nevarēja vienoties par fonda nākotnes plāniem. Tā kā hercogieņu domas dalījās, brāļi miera labad jau tad ieminējās par labdarības fonda pārdali.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu