Pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā vēlēšanu iecirkni tieši pirms balsošanas nomainījuši 1599 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā, 26.augustā, vēlēšanu iecirkņa maiņu uz vietas izvēlētajos iecirkņos veikuši 1599 vēlētāji, informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK). 

Rīgas domes vēlēšanās var balsot jebkurā no 156 vēlēšanu iecirkņiem, taču, ja tas nebūs iecirknis, kurā vēlētājs reģistrēts, tad balsotājam ir jāieplāno laiks, kamēr izvēlētā iecirkņa pārstāvis sazināsies ar tā iecirkņa darbinieku, kura sarakstā vēlētājs sākotnēji ticis iekļauts.

Daļai iecirkņa komisiju nav pieredzes vēlēšanu organizēšanā, tāpēc iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā bija dažas īslaicīgas aizķeršanās ar vēlētāju aktivitātes datu iesniegšanu, kas tika atrisinātas, pavēstīja CVK.

Kā ziņots, šodien iepriekšējās balsošanas laikā būs iespējas nobalsot līdz plkst.16, savukārt piektdien, 28.augustā, iepriekšējā balsošana būs no plkst.12 līdz 20. Vēlēšanu dienā, 29.augustā, iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās būs derīga pase vai personas apliecība (eID). Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiks likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiks lietoti vēlētāju saraksti.

Jau vēstīts, ka Iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā, 26.augustā, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pie urnām devušies 20 383 jeb 4,82% balsstiesīgo vēlētāju, liecina CVK apkopotie dati.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks sestdien, 29.augustā. 

Vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Nobalsot vēlēšanās iespējams, sākot no trešdienas.

Iecirkņu darba laiki: 

Trešdien, 26. augustā, no plkst.16 līdz 21; 

Ceturtdien, 27. augustā, no plkst.9 līdz 16; 

Piektdien, 28. augustā, no plkst.12 līdz 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu