Bulgārijas policija Sofijā likvidē protestētāju nometnes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Bulgārijas policija ceturtdien pēc naktī notikušajām sadursmēm ar demonstrantiem, kas  noskaņoti pret valdību, ir likvidējusi protestētāju iekārtotās nometnes, kas bloķēja satiksmi svarīgākajās Sofijas transporta artērijās.

Nometnes tika likvidētas pēc tam, kad policija atrada protestēju teltīs paslēptās pašizgatavotās petardes, kuras tika izmantotas kārtības sargu apmētāšanai pie parlamenta ēkas, pavēstījis Sofijas policijas priekšnieks Georgijs Hadžijevs.

Nav saņemtas ziņas par kādiem incidentiem, kas būtu izcēlušies policijai likvidējot nometnes, ko paši protestētāji bija nodēvējuši par "Brīvības zonu".

Nometņu likvidācijas laikā neviena persona nav arī aizturēta.

Kārtējās sadursmes starp protestētājiem un policiju izcēlās trešdienas vakarā, kad nekārtību cēlāji sāka kārtības sargus pie parlamenta apmētāt ar akmeņiem, pudelēm un pašizgatavotām petardēm.

Hadžijevs pavēstīja, ka trešdienas vakarā tikuši aizturēti 126 cilvēki.

Protestu akcijas organizatori apgalvo, ka sadursmes esot izraisījuši no malas pienākušie provokatori.

Kārtējā protesta akcija sākās trešdienas rītā, kad vairāki tūkstoši cilvēku bloķēja parlamenta ēku, deputātiem atgriežoties no vasaras atvaļinājuma.

Deputātus uzrunāja prezidents Rumens Radevs, kurš kārtējo reizi pieprasīja premjerministra Boiko Borisova valdības atkāpšanos un pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu.

Pret valdību vērstās demonstrācijas Bulgārijā ilgst jau 56 dienas.

Protestētāji, kurus atbalsta opozīcijā esošie sociālisti un prokrieviski noskaņotais prezidents Radevs, apsūdz Borisova centriski labējo valdību korupcijā un sakaros ar organizēto noziedzību.

Borisovs pie varas atrodas kopš 2009.gada, un viņa trešais pilnvaru termiņš beigsies martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu