Bažās par iespējamu karantīnu igauņi "okupējuši" pierobežas alkohola veikalus (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēks ar iepirkumu ratiņiem pie dzērienu veikala "Alko 1000 Market" Valkā.
Cilvēks ar iepirkumu ratiņiem pie dzērienu veikala "Alko 1000 Market" Valkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bažās par to, ka Latvijas valdība varētu ieviest obligāto divu nedēļu karantīnu Igaunijas iedzīvotājiem, Latvijas pierobežas alkohola veikalos ir novērots ievērojams pircēju pieplūdums. Kā vēsta Igaunijas sabiedrisko mediju portāls “ERR.ee”, alkohola veikalu stāvlaukumi ir pārpildīti ar Igaunijā reģistrētām automašīnām.

Alkohola veikala apmeklētājs Koits sacīja, ka viņš ir ieradies Latvijā ar mērķi uzpildīt gāzi.

“Es šeit ierados, lai apmainītu propāna gāzes balonus. Dievs vien zina, kad tie atkal pie mums parādīsies. Igaunijā tos vairāk nemaina, bet laukos ir lētāk dzīvot ar gāzi, jo ar to var gatavot ēst un arī izmantot mājokļa sildīšanai,” teica Koits.

Pēc veikala apmeklētāja vārdiem, Igaunijas iedzīvotāju interese par Latvijā pārdoto alkoholu ir visai liela. “Igauņi joprojām nespēj iztikt bez Latvijas alkohola. Mēs redzam, ka visa stāvvieta ir pilna ar igauņu automašīnām, ir arī mašīnas ar Somijas numuriem. Brauc dažādu iemeslu dēļ. Citi brauc uz Latviju ekskursijā ar bērniem, piemēram, uz Siguldu. Tad jau, braucot mājās, pie robežas jau nevar pabraukt garām tādam veikalam,” saka Koits.

Ainažu veikala “SuperAlko” direktore Jolanta Branta skaidro, ka galvenie pircēji veikalā ir tieši Igaunijas iedzīvotāji.

“Tagad, pēc augusta otrās nedēļas, kad Somijā sākās skolas gads, somi šeit vairs nebrauc. Mums tagad paliek tikai igauņi un arī lietuvieši, kā arī tie, kam vēl ir atvaļinājums,” sacīja Branta.

Savukārt pircējs Tarmo veikalā ieradās, atgriežoties mājās Igaunijā no Latvijas. Pēc viņa vārdiem, bez igauņiem šajos veikalos iepērkas arī latvieši un somi, kā arī – stāvvietā ir redzēta mašīna ar Vācijas numuriem.

“Šeit ir starptautiska publika, taču kad dzer, tad visi ir vienādi. Tomēr igauņi šeit ir visvairāk. Domājams tāpēc, ka veikals atrodas tieši pie robežas,” teica Tarmo.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu