Tallinas Tehnoloģiju universitāte Covid-19 profilakses dēļ būs tālmācībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: JAN HETFLEISCH / EPA

Tallinas Tehnoloģiju universitāte pieņēmusi lēmumu no trešdienas vismaz uz divām nedēļām daļēji pāriet uz tālmācību, jo deviņi studenti informējuši augstskolu, ka viņiem atklāts jaunais koronavīruss, pirmdien paziņojis universitātes rektors Tīts Lands.

Ciktāl šobrīd zināms, nevienā gadījumā inficēšanās nav notikusi  universitātes pilsētiņā.

Kā paskaidrojis augstskolas mācību prorektors Hendriks Volls, astoņi no šiem deviņiem inficēšanās gadījumiem 

saistīti ar ārvalstu studentiem, tādēļ uz attālinātām mācībām pāries studenti, kuri apgūst programmas angļu valodā, kā arī vienu programmu igauņu valodā, kurā lekcijā bijis klāt inficēts students.

Citās programmās ieteikts strādāt pēc jauktas metodikas, bet attālināts darbs ieteicams visiem darbiniekiem, kuru darba raksturs to pieļauj.

Rektors aicinājis studentus nēsāt sejas aizsargmaskas, ievērot distancēšanos un neapmeklēt nodarbības, jūtot vīrusa izraisītajai slimībai Covid-19 raksturīgos simptomus.

Par pirmo inficēšanās gadījumu Tallinas Tehnoloģiju universitātē tika paziņots pagājušajā ceturtdienā.

"Ņemot vērā pašreizējo situāciju, varam teikt, ka lēmums atteikties uzņemt jaunus studentus no augsta Covid-19 riska valstīm, ko mēs ar smagu sirdi pieņēmām vasarā, ir bijis pareizs. Risks, kas saistīts ar ārvalstu studentu atgriešanos, tagad materializējies," atzinis prorektors zinātniskajā darbā Hendriks Folls.

Pēc viņa teiktā, augstskola izstrādājusi "dažādus riska scenārijus, kas ļaus labāk izvērtēt situāciju un pieņemt lēmumus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu