ES pieprasa Baltkrievijas ieslodzīto aktīvistu "tūlītēju atbrīvošanu" (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Baltkrievijā.
Protesti Baltkrievijā. Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žozeps Borreljs pirmdien aicināja Baltkrieviju nekavējoties atbrīvot vairāk nekā 600 cilvēku, kuri ieslodzīti cietumos, varas iestādēm veicot represijas pret protestiem pēc augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām.

"ES gaida, lai Baltkrievijas varas iestādes nodrošinātu tūlītēju atbrīvošanu visiem, kas aizturēti uz politiskiem pamatiem pirms un pēc viltotajām 9.augusta prezidenta vēlēšanām," sacīja Borreljs.

Baltkrievijā jau mēnesi turpinās protesti, pieprasot autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko atkāpšanos. Viņš tiek apsūdzēts 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanā ar nolūku palikt pie varas.

Protesta akcijās pret Lukašenko svētdien Baltkrievijā tika aizturēti 633 cilvēki, pirmdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

"Mēs stingri nosodām nerimstošos patvaļīgos un neizskaidrotos arestus un aizturēšanas uz politiskiem pamatiem Baltkrievijā, kas notikuši kopš prezidenta vēlēšanu kampaņas sākuma," sacīja Borreljs.

"Ir skaidrs, ka valsts iestādes Baltkrievijā turpina iebiedēt vai atļauj tās pilsoņu iebiedēšanu aizvien nelikumīgākā veidā un rupji pārkāpj gan pašas savus iekšējos likumus, gan starptautiskās saistības."

"ES noteiks sankcijas pret indivīdiem, kas atbildīgi par vardarbību, represijām un vēlēšanu rezultātu viltošanu," viņš piebilda.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu