Ludzas novada iedzīvotājus aicina pieteikt elektroiekārtu bezmaksas izvešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Eco Baltia" automašīna.
"Eco Baltia" automašīna. Foto: Zane Bitere/LETA

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Eco Baltia grupa" ietilpstošie uzņēmumi "Latvijas zaļais punkts", "Eco Baltia vide" un veikalu tīkls "top!" aicina Ludzas novada iedzīvotājus pieteikt elektroiekārtu bezmaksas izvešanu,  informēja "Latvijas zaļais punkts" preses sekretāre Daiga Buča.

Viņa norādīja, ka sadarbības partneru kampaņā "Elektronikas šķiratlons" aicina Ludzas novada iedzīvotājus līdz 12.oktobrim pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem.

Pieteikties elektronikas izvešanai var, aizpildot reģistrācijas anketu saitē "ej.uz/elektronikas_skiratlons", zvanot pa tālruni 27853830 vai rakstot uz e-pastu "elektronika@ecobaltiavide.lv", norādot precīzu adresi, apjomu un kontaktinformāciju.

Buča norādīja, ka elektrotehnikas savākšana no pieteiktajām adresēm Ludzas novadā notiks no 21. līdz 23.oktobrim, sākot no plkst.7, visas dienas garumā. Drošības nolūkos elektronikas savākšana notiek bezkontakta veidā. Visai pieteiktajai tehnikai tās izvešanas dienā jābūt novietotai pie nama vai ēkas ārdurvīm un ārpus nožogotas teritorijas, "Eco Baltia vide" darbiniekiem brīvi pieejamā vietā.

Kā norādīja Buča, iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Lai pieteiktu izvešanu adresē, minimālajam kopējam nodoto lietu svaram jābūt vismaz 30 kilogramus.

Uzņēmumi aicina ievērot, ka akcijā var nodot tikai nolietotās elektropreces, akumulatorus un baterijas. Netiks savākti citi atkritumu veidi, piemēram, mēbeles, logi, durvis, podi.

Šķirošanas kampaņu "Elektronikas šķiratlons" no aprīļa rīko "Latvijas zaļais punkts" sadarbībā ar "Eco Baltia vide" un veikaliem "top!". Tā pirmajā posmā iedzīvotāji tika aicināti nolietoto elektrotehniku nodot vairāk nekā 40 atkritumu šķirošanas laukumos, tostarp 20 vides apsaimniekotāja "ZAAO" apsaimniekotajos EKO laukumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu