Bordāns kritizē savlaicīgu nediskutēšanu par NĪN apmēra noteikšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Joprojām ar iedzīvotājiem un uzņēmējiem netiek laikus risināts jautājums par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmēra noteikšanu, šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes kritiski par šo situāciju izteicās tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Politiķis pauda izbrīnu, ka gandrīz visi koalīcijas partneri "kādās sarunās" pēkšņi ir vienojušies, ka ir aktuāls jautājums par samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi daļai pārtikas produktu, lai gan šis jautājums ekonomikas jomā esot strīdīgs.

Tomēr Finanšu ministrija (FM) vairāk ir gatava iedziļināties samazinātās PVN likmes jautājumā, ar skubu tiek piedāvāts to risināt un koalīcijas sanāksmē izskanējis, ka ir paredzēti kādi kompromisi, norādīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis. 

Savukārt par NĪN joprojām netiek diskutēts un arī nav paredzēta kāda sapulce saistībā ar jauno kadastrālo vērtību apstiprināšanu un NĪN apmēra noteikšanu laikus, akcentēja Bordāns.

Tieslietu ministrs pauda pārliecību, ka pirms vienošanās par nākamā gada budžetu šis jautājums tomēr būs jāiekļauj sarunās.

Kā ziņots, Saeima nodevusi izskatīšanai komisijās gan Zaļo un zemnieku savienības, "Saskaņas" un citu opozīcijas deputātu rosinājumu par jauno kadastrālo vērtību ieviešanas atlikšanu līdz 2023.gadam, gan JKP likumprojektu par jauno kadastrālo vērtību ieviešanas atlikšanu līdz 2026.gadam.

Līdz šim paredzēts, ka jaunajām kadastrālajām vērtībām jāstājas spēkā 2022.gadā. Tagad Saeimas vairākums sācis darbu pie to atlikšanas uz vēlāku laiku, lai rastu risinājumu NĪN pieaugumam, kas sekotu pēc šo vērtību stāšanās spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu