Covid-19 krīzes pozitīvās sekas: "Amazon" nepieciešami vēl 100 000 jauni darbinieki

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV tirdzniecības gigants “Amazon” pirmdien paziņojusi, ka algos vēl aptuveni 100 tūkstošus darbinieku, lai spētu apkalpot arvien pieaugošo pieprasījumu, kas pēc e-komercijas pakalpojumiem strauji pieaudzis pandēmijas laikā, vēsta “Postimees”.

Lielākais internetveikals pasaulē paziņojis, ka šīs ir pilnas un nepilnas slodzes vakances ASV un Kanādā. Paredzams, ka jauni darbinieki būs nepieciešami 100 jaunās noliktavās, kā arī ražotnēs, kas tiks atklātas jau šomēnes.

Šī ziņa atspoguļo arvien pieaugošo “Amazon” nepieciešamību pēc darbaspēka pakošanas, piegādes un citu jomu nodaļās.

“Amazon” peļņa pagājušajā ceturksnī pieauga par 40%. Šī gada otrais ceturksnis ir kļuvis par ienesīgāko ceturksni kompānijas 26 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Iepriekš šogad kompānija jau ziņoja par jaunu 175 000 darbinieku pieņemšanu darbā, bet pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka būs nepieciešami vēl 33 000 jauni darbinieki birojos un tehniskā atbalsta komandā.

Šoreiz jauni darbinieki ir nepieciešami jaunajos loģistikas centros, kuru atvēršana tiek plānota šomēnes.

“Amazon” loģistikas centru vadītāja Alīsija Bolere Deivisa paziņoja, ka uzņēmums pēta, kā algot vēl vairāk darbinieku uz Ziemassvētku sezonu, kad noslodze būs ļoti liela. Oficiāli par to vēl nav paziņots.

Pagājušajā gadā uzņēmums uz svētku sezonu algoja aptuveni 200 000 darbiniekus uz noteiktu laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu