Reirs: No ES Atjaunošanas fonda netiks finansēta cietuma celtniecība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

No Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda netiks finansēta cietuma celtniecība, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ziņots, ka ministrijas ES Atveseļošanas fondam pieteikušas projektus 7,5 miljardu eiro apmērā, lai gan kopumā Latvijai šī fonda ietvaros būs pieejami aptuveni pieci miljardi eiro.

Reirs atzina, ka viņš vēl nav iepazinies ar ministriju iesniegtajiem projektiem, jo patlaban notiek sadarbība ierēdniecības līmenī, savukārt Finanšu ministrija pieprasījumus izvērtē tehniski.

Vienlaikus finanšu ministrs uzsvēra, ka, lai pretendētu uz ES Atveseļošanas fonda līdzekļiem, Latvijas projektiem ir stingri jāievēro prasības par virzību "zaļo" ekonomiku un digitālo transformāciju. Reirs gan piebilda, ka Latvijā vēl ir jāsaprot, kuri projekti īsti atbilstu prasībām par pāreju uz "zaļo" ekonomiku.

Kā vienu no "zaļās" ekonomikas piemēru ministrs minēja vilcienus. Reira ieskatā, dīzeļvilcieni nav "zaļi", turpretī ar biogāzi vai elektrību darbināmi - ir. Vaicāts, vai cietuma celtniecība arī varētu tikt klasificēta kā pāreja uz "zaļu" ekonomiku, Reirs uzsvēra, ka no ES Atjaunošanas fonda netiks finansēta cietuma celtniecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu