Seims nosoda Navaļnija saindēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sergei Fadeichev/Sergei Fadeichev/TASS

Lietuvas Seims ceturtdien pieņēma rezolūciju, kurā nosodīta Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija saindēšana un uzsvērts, ka Kremlis nav gatavs mainīt savu agresīvo un cinisko izturēšanos pret opozīciju.

Rezolūcijā arī teikts, ka Navaļnija saindēšana "vēlreiz atgādina, ka nepieciešams apturēt gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecību".

Par rezolūciju nobalsojuši 47 deputāti, viens atturējies.

Rezolūcijā sacīts, ka "Navaļnija saindēšana, izmantojot paralītisku ķīmisko vielu, kas radīta Krievijas laboratorijās un kuru aizliedz starptautiskie līgumi, pilnīgi nepārprotami parādījusi, ka Kremlis nav gatavs mainīt savu agresīvo un cinisko izturēšanos pret opozīciju".

Dokumentā uzsvērts, ka energoresursu eksports ir galvenais avots, kas tiek izmantots, lai finansētu "Krievijas agresīvo ārpolitikas iniciatīvu, kura visbiežāk ir vērsta pret Baltijas valstīm un citām Austrumu un Centrālās Eiropas valstīm", tāpēc nepieciešams panākt, lai tiktu apturēta gāzesvada "Nord Stream 2"  būvniecība.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Otrdien Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu