"Danske Bank" pārskatīs Lietuvā un Latvijā veiktās finanšu darbības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Danske Bank" izkārtne.
"Danske Bank" izkārtne. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Dānijas "Danske Bank", pēc jaunas informācijas publiskošanas saistībā ar aizdomīgas izcelsmes naudas līdzekļu pārskaitījumiem caur filiālēm Baltijas valstīs, sadarbojas ar varasiestādēm un pārskata Lietuvā un Latvijā veiktās finanšu darbības, pavēstīja bankā.

"Mēs šobrīd nevaram konkrētāk komentēt šos jautājumus, jo varasiestādes pašlaik veic izmeklēšanu. Taču, kā mēs to esam iepriekš norādījuši, ir skaidrs, ka mums nevajadzēja būt šādu nerezidentu klientu portfeļiem. Tāpat arī skaidrs, ka mēs pārāk lēni apjautām šo problēmu apmērus un slēdzām šos portfeļus. Kā mēs esam iepriekš komentējuši, reaģējot uz Igaunijas gadījumu, mēs arī izvērtējam citas mūsu biznesa daļas, tostarp Latvijā un Lietuvā," skaidroja "Danske Bank" atbilstības nodrošināšanas vadītājs Filips Volots.

Viņš arī uzsvēra, ka "Danske Bank" attiecībā uz finanšu noziegumu un naudas atmazgāšanas apkarošanu šobrīd atrodas krietni atšķirīgākā situācijā nekā 2007.-2015.gadā.

Pētnieciskās žurnālistikas ceturtdien, 24.septembrī, publiskotā ziņojumā pausts, ka caur "Danske Bank" Lietuvas struktūrvienību pēdējā desmitgadē pārskaitīts liels apmērs aizdomīgas izcelsmes finanšu līdzekļu. Šī izmeklēšana balstīta uz ASV medija "BuzzFeed News" rīcībā nonākušiem nopludinātajiem datiem.

Lietuvas Pētnieciskās žurnālistikas centrs vēsta, ka izmeklēšana koncentrējas ap tā dēvētajiem spoguļdarījumiem. Šīs naudas atmazgāšanas mērķis bija no Krievijas izvest lielu naudas apmēru.

Jau ziņots, ka šogad 23.martā "Danske Bank" filiāle Latvijā tika likvidēta.

Pērn februārī banka paziņoja par lēmumu izbeigt bankas darbību Baltijas valstīs un Krievijā. Dažas stundas pirms šā paziņojuma Igaunijas finanšu uzraudzības dienests noteica aizliegumu "Danske Bank" darbībai Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu