Izsolē piedāvā iegādāties "Gandra" īpašumus Kalnciema un Kapseļu ielā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Street View

Rīgas apgabaltiesas zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Lazdāns pirmajā labprātīgajā izsolē piedāvā iegādāties sporta un tūrisma preču tirgotāja "Gandrs" īpašumu Kalnciema un Kapseļu ielā, Rīgā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Nekustamais īpašums Kalnciema ielā 30, Rīgā, sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 2290 kvadrātmetru, uz kura atrodas divstāvu administratīvā ēka, vienstāva administratīvā ēka un vēl viena būve.

Pirmajā izsolē sākumcena noteikta 234 117 eiro, bet izsoles solis - 2341,17 eiro. 

Izsole noslēgsies 16.oktobrī plkst.13.

Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Prasītājs ir banka "Citadele". Ar tiesas lēmumu ir noteikts aizliegums bez bankas "Citadele" rakstiskas piekrišanas nekustamo īpašumu atsavināt, dāvināt, sadalīt un apgrūtināt ar lietu tiesībām.

Nekustamajam īpašumam ir nostiprināta hipotēka, tostarp aizdevuma summa ir 4,95 miljoni eiro. Kreditors ir banka "Citadele". Tāpat ir trīs nostiprinātas hipotēkas par labu Latvijas valstij, kur prasītājs ir Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Lazdāns rīko izsoli arī "Gandram" piederošajām 9/10 domājamo daļu un Askoldam Kļaviņam piederošajai 1/10 domājamās daļas no nekustamā īpašuma Kapseļu ielā 7B, Rīgā, kas sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 6005 kvadrātmetri, uz kura atrodas divas būves. 

Pirmajā labprātīgajā izsolē īpašuma sākumcena ir 221 250 eiro. Izsoles solis ir 2212,50 eiro. 

Arī šī izsole noslēgsies 16.oktobrī plkst.13. 

Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Prasītājs ir banka "Citadele". Ar tiesas lēmumu ir noteikts aizliegums bez bankas "Citadele" rakstiskas piekrišanas nekustamo īpašumu atsavināt, dāvināt, sadalīt un apgrūtināt ar lietu tiesībām.

Arī uz šo īpašumu nostiprināta hipotēka uz domājamo daļu, tostarp aizdevuma summa ir 4,95 miljoni eiro. Kreditors ir banka "Citadele", bet ķīlas devēji - "Gandrs" un Askolds Kļaviņš.

Tāpat īpašumam ir divas nostiprinātas hipotēkas par labu valstij, kur prasītājs ir VID, kā arī nostiprināta hipotēka uz domājamo daļu, kur kreditors ir VID, bet ķīlas devējs - "Gandrs". 

"Gandra" īpašnieks Askolds Kļaviņš sacīja, ka nekomentēs šo izsoļu iemeslus, vienīgi piebilda, ka uzņēmumam nav ne maksātnespējas, ne nodokļu parādu. 

Jau vēstīts, ka 2018.gadā "Gandra" apgrozījums bija 3,656 miljoni eiro, kas ir par 4,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes un sasniedza 914 514 eiro. Taču kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Kompānija "Gandrs" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 429 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Kļaviņš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu