Par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju NEPLP piespriež "RīgaTV 24" 10 500 eiro naudas sodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ar 10 500 eiro sodījusi elektronisko plašsaziņas līdzekli AS "TV Latvija" par programmā "RīgaTV 24" pieļautiem trim Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem, informēja padomē.

Vēl vienā gadījumā lietvedība izbeigta.

Programmā "RīgaTV 24", laika posmā no 7.jūlija līdz 8.augustam demonstrējot raidījumus ar nosaukumu "Nacionālo interešu klubs", ilgtermiņā konstatēta slēpta priekšvēlēšanu aģitācija. NEPLP skaidroja, ka

raidījumos tika nodrošināts ievērojams divu politisko spēku - "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un "Attīstībai/Par!/Progresīvie" (APP) - aktivitāšu atspoguļojuma īpatsvars,

nenodrošinot visu Rīgas domes vēlēšanās kandidējušo politisko spēku atspoguļojuma līdzsvaru. Ņemot vērā, ka pārkāpums ir uzskatāms par būtisku, nolemts uzlikt administratīvo sodu 5000 eiro apmērā.

Slēptas priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumi programmā konstatēti arī 1.augustā un 15.augustā demonstrētajos raidījumos "Nacionālo interešu klubs".

NEPLP ieskatā, slēpta priekšvēlēšanu aģitācija raidījumos izpaudās kā "pārmērīga" APP un GKR atribūtikas izvietošana.

Par pārkāpumu piemērots naudas sods 3500 un 2000 eiro apmērā.

Vienlaikus NEPLP nolēmusi izbeigt lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par programmā "RīgaTV 24" 13.jūlijā demonstrēto raidījumu "Dr.Apinis", kuru vadīja Rīgas domes vēlēšanām pieteiktais kandidāts Pēteris Apinis.

NEPLP sāk pārbaudi arī Latvijas Radio

NEPLP sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem arī Latvijas Radio, kā arī nolemts sākt vēl vienu procesu par iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu SIA "Baltkom radio", kas iepriekš jau sodīts par šāda rakstura pārkāpumu.

Minētie lēmumi pieņemti, ņemot vērā pirms Rīgas domes vēlēšanām NEPLP monitoringā konstatēto.

"Baltkom radio" jau iepriekš saņēmis 11 400 eiro lielu sodu par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju. NEPLP iepriekš konstatējusi, ka "Baltkom radio" vairākkārtīgi slēpti reklamējis partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputāta amata kandidātu Oļegu Burovu, kā arī vienreiz slēpti reklamējis politiskās partijas "Alternative" deputāta amata kandidātus Valēriju Petrovu un Alekseju Rosļikovu.

Līdz ar to kopumā ierosināti jau 11 administratīvā pārkāpuma procesi par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem

elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Kā ziņots, NEPLP jau iepriekš bija lēmusi piespriest 11 400 eiro lielu sodu "Baltkom radio" par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju.

NEPLP konstatējusi, ka "Baltkom radio" vairākkārtīgi slēpti reklamējis GKR deputāta amata kandidātu Oļegu Burovu, kā arī vienreiz slēpti reklamējis politiskās partijas "Alternative" deputāta amata kandidātus Valēriju Petrovu un Alekseju Rosļikovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu