Apsēstais mežs Hoia Baciu Rumānijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: facebook.com/HoiaBaciu

Transilvānijā, netālu no reģiona neoficiālās galvaspilsētas Kluža Napokas atrodas mežs, kurš baiso nostāstu ziņā konkurē ar grāfa Drakulas pili. Hoia Baciu jeb Apsēstais mežs nereti tiek dēvēts arī par Rumānijas Bermudu trīsstūri.

Aptuveni trīs kvadrātkilometrus plašais Hoia Baciu ir slavens ar nostāstiem par paranormālām aktivitātēm un mīklainiem notikumiem, par ko ziņojuši cilvēki, kam nācies tur pabūt. Tiek stāstīts par tur redzētiem spokiem, neizskaidrojamām parādībām, rēgainām sejām, kas parādās fotogrāfijās un citām dīvainām un biedējošām lietām.

Pasaules slavu Hoia Baciu ieguva 1968. gadā, kad armijas tehniķis, vārdā Emīls Barnea tur nofotografēja objektu, kuru daudzi uzskata par NLO.

Foto: facebook.com

Barnea saulainā 18. augusta pēcpusdienā bija ieradies mežā kopā ar draudzeni, kura piepeši pamanīja debesīs sudrabaini mirdzošu disku. Minūti vēlāk tas strauji attālinājās, tomēr Barneam izdevās izdarīt pāris uzņēmumus. Pēc fotogrāfiju attīstīšanas izrādījās, ka objekts ir iekļuvis kadrā. Fotogrāfijas publicēja dažas vietējās avīzes, un tika izteiktas visdažādākās versijas par to, kas tas varētu būt - gaisa balons vai pat lodveida zibens, taču ticams izskaidrojums tā arī netika atrasts. Barnea demonstrēja arī fotofilmas negatīvus, kuros objekts bija redzams, tādējādi atkrita arī aizdomas par fotogrāfiju viltošanu.

70. gados citplanētiešu un paranormālo parādību pētnieki ik pa brīdim ziņoja par mežā novērotiem dīvainiem objektiem un kustīgām, neizskaidrojamas izcelsmes gaismām.

Meža vidū ir tukšs apļveida klajums. Klajuma augsnes paraugi ir analizēti laboratorijā, taču zinātniska izskaidrojuma, kāpēc tur nekas neaug, nav. Tieši šajā klajumā visbiežāk tiekot novērotas paranormālās parādības.

Taču arī bez visām paranormālajām lietām mežs izskatās dīvains un šausminošs. Vietumis tajā sastopami koki ar dīvaini izlocītiem stumbriem. Uz daudziem stumbriem redzami it kā degšanas rezultātā radušies melni plankumi. Viena no dīvainākajām lietām, ko atzīst arī ar racionālu prātu apveltīti meža apmeklētāji, - tajā nav dzirdamas putnu dziesmas, un apkārt valdošais klusums ir nomācošs un biedējošs.

Savukārt ļaudis ar bagātīgu iztēli stāsta par dīvainām izjūtām, kas pārņem, ieejot mežā, - izteiktu trauksmi un sajūtu, ka kāds tevi nepārtraukti novēro. Daži stāsta par dīvainiem izsitumiem, kas parādījušies uz ķermeņa pēc meža apmeklējuma, citi ziņo par galvas reiboņiem, noslēpumainām gaismas lodēm un spokainiem smiekliem.

Foto: facebook.com/HoiaBaciuProject

Daži paranormālo parādību entuziasti apgalvo, ka mežs ir vārti uz citu dimensiju. Tiek stāstīts par tajā pazudušiem cilvēkiem, kuri vai nu nav atgriezušies - tā noticis ar kādu ganu un visu viņa 200 aitu ganāmpulku -, vai arī atradušies pēc ilgāka laika un nav izjutuši laika tecējumu. No šiem nostāstiem vispopulārākais ir par kādu piecgadīgu meiteni, kura atradusies pēc piecu gadu prombūtnes un izskatījusies tieši tāda pati kā savā pazušanas dienā. Tiesa gan, dokumentāru pierādījumu abiem šiem nostāstiem nav. Leģendas vēsta, ka mežā mīt pirms daudziem gadsimtiem nežēlīgi nogalināto zemnieku gari.

Savukārt vēsturiski apstiprināts ir fakts, ka te atradusies senākā cilvēku apmetne Rumānijas teritorijā - arheoloģiskie izrakumi liecina, ka tā bijusi apdzīvota jau 6500. gadā pirms mūsu ēras.

Vienīgais meža efekts, kuru vienbalsīgi apstiprina kā racionāli domājošie, tā mistiķi, ir elektroniskās aparatūras niķošanās un bateriju gandrīz momentāna izlādēšanās, kam nav atrasts racionāls izskaidrojums.

Viens no gidiem, kurš regulāri pavada tūristus uz Hoia Baciu, uzskata, ka dīvainās izjūtas ir saistītas ar to, ka cilvēki ir tik ļoti attālinājušies no dabas, ka tukšā un klusā mežā izjūt diskomfortu un gluži neapzināti ļauj vaļu savai iztēlei.

Jebkurā gadījumā Hoia Baciu ir apmeklēšanas vērta vieta, ja izlemjat doties uz Transilvāniju. Mežu var apmeklēt gan individuāli, gan piesakoties organizētās tūrēs. Ekstrēmu izjūtu cienītājiem tiek piedāvātas arī nakts ekskursijas vairāku stundu garumā.

Atslodzei no pārdabiskā lieti noderēs pusstundas brauciena attālumā esošās Kluža Napokas pilsētas apmeklējums - tā ir Transilvānijas neoficiālā galvaspilsēta, ko dibinājuši romieši pēc Dākijas iekarošanas. Mūsdienās tā ir studentu pilsēta ar nepiespiestu māksliniecisku gaisotni, gotisku vecpilsētu, stilīgiem krodziņiem, klubiem un pārpilna ar jauniem cilvēkiem - šeit koncentrējušies jaunuzņēmumi un IT kompānijas. Pateicoties šīm 21. gadsimta vēsmām, baisām leģendām apvītais reģions ieguvis jaunu neoficiālu nosaukumu - Techsylvania.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu