KP aicina pieteikt nejēdzīgākos šķēršļus konkurencei publiskajos iepirkumos (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedirjas Konkurences padomes Ziemeļvalstu pētījuma projekta vadītājs Johans Ādamsons (Johan Adamsson) piedalās Konkurences padomes rīkotajā konferencē "Atkritumu apsaimniekošana: Bizness. Konkurence. Atbildība."
Zviedirjas Konkurences padomes Ziemeļvalstu pētījuma projekta vadītājs Johans Ādamsons (Johan Adamsson) piedalās Konkurences padomes rīkotajā konferencē "Atkritumu apsaimniekošana: Bizness. Konkurence. Atbildība." Foto: Ieva Makare/LETA

Konkurences padome (KP) un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aicina piedalīties akcijā "Nejēdzīgākais šķērslis konkurencei - 2020", kurā jāpiesaka nepamatoti ierobežojumi konkurencei, kas pēdējo divu gadu laikā iekļauti publiskajos iepirkumos, informēja KP pārstāvji.

Akcijas mērķis ir identificēt publiskajos iepirkumos ietvertus nepamatotos šķēršļus konkurencei un rosināt to novēršanu.

KP norādīja, ka par šķērsli konkurencei var uzskatīt publisko iepirkumu prasības, kuru rezultātā tiek kavēta brīva konkurence, tirgus dalībnieku ienākšana tirgū, kā arī situācijas, kad tirgus spēlētājiem pretēji konkurences neitralitātes principam netiek nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas piedalīties publiskajā iepirkumā.

"Publisko iepirkumu mērķis ir nodrošināt maksimāli efektīvāko valsts budžeta izlietojumu, saņemot labāko piedāvājumu cenas un kvalitātes ziņā. Tomēr realitātē var novērot, ka iepirkumu pasūtītāju nezināšanas vai ļaunprātības dēļ, tiek kropļota konkurence publiskajos iepirkumos. Tāpēc aicinām ikvienu, kam rūp godprātīgi organizēti publiskie iepirkumi un godprātīgs publisko finanšu līdzekļu izlietojums, piedalīties KP rīkotajā akcijā, kas šajā gadā norisinās sadarbībā ar IUB," norādīja KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis

Akcijā var piedalīties uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas, valsts un pašvaldību iestādes, juridiskie biroji, kā arī jebkurš interesents, kurš novērojis vai saskāries ar šķēršļiem publiskajos iepirkumos, kas nepamatoti kavē vai ierobežo uzņēmējdarbības attīstību un konkurenci. Akcijas notiks līdz 20.novembrim.

Lai piedalītos akcijā, interesentiem ir KP mājaslapā jāaizpilda elektroniski sagatavota anketa vai anketas sagatave, kurā jānorāda, kāds šķērslis vai ierobežojums publiskajos iepirkumos laika posmā no 2018.gada līdz 2020.gadam ir kavējis vai liedzis publisko iepirkumu pretendentiem piedalīties iepirkumā un godīgi konkurēt tirgū. 

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti Pasaules Konkurences dienai veltītā svinīgajā pasākumā 2020.gada decembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu