Ziņas par Trampa saslimšanu ar Covid-19 izraisa rezonansi akciju un naftas tirgos (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV akciju tirgus piektdien piedzīvoja kritumu pēc ziņām, ka ASV prezidents Donalds Tramps un viņa sieva Melānija Trampa abi inficējušies ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, vēsta CNN.

Indeksu “Dow” un “S&P 500” nākotnes darījumu vērtības mazinājās par 1,6%, bet NASDAQ – par 1,9%.

“Šonakt ASV valsts pirmā lēdija un es saņēmām pozitīvus Covid-19 testu rezultātus. Mēs nekavējoties sāksim karantīnu un ārstēšanos. Mēs visi KOPĀ tiksim ar to galā!” rakstīja Tramps.

Pirms šā Trampa ieraksta sociālajā tīklā “Twitter” ASV finanšu tirgos bija redzamas lejupejošas tendences, jo nav skaidrs, vai ASV turpinās ievērojamo ekonomikas stimulēšanas programmu.

Nākotnes darījumu vērtības sāka samazināties, izskanot ziņām, ka Trampa padomniece Houpa Hiksa ir saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu, pēc kura Tramps ziņoja, ka viņš ar sievu dosies karantīnā un veiks analīzes. Vēlāk, kad pozitīvs tests bija arī ASV pirmajam pārim, nākotnes darījumu vērtību kritums paātrinājās.

Izskanot šīm ziņām, darījumu vērtības samazinājās arī citos tirgos. Tā, piemēram, Japānas “Nikkei 225” indeksa nākotnes darījumu vērtības kritās par 0,7%, bet Austrālijas “S&P/ASX 200” – par 1,5 procentiem.

Arī naftas fjūčeru cenas piedzīvoja samazinājumu – ASV jēlnaftas markas WTI vērtība kritās par 3,6%, sasniedzot 37,31 dolāru par barelu, bet pasaulē pieejamā marka “Brent” zaudēja 3,3% no savas vērtības, maksājot 39,59 dolārus par barelu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu