Tramps pēc inficēšanās ar Covid-19 nogādāts slimnīcā (12)

Ārstē ar "Remdesivir"
TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV prezidents Donalds Tramps nogādāts slimnīcā mazāk nekā diennakti pēc tam, kad viņam konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu Covid-19, vēsta BBC.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdienas vakarā ar helikopteru ieradās militārā hospitālī Vašingtonas tuvumā, un Baltais nams paziņoja, ka viņš tur uzturēsies "dažas nākamās dienas", ārstējoties no Covid-19.

Trampam esot novērots neliels drudzis, atsaucoties uz CBS, ziņo BBC. Baltā nama zālienā nolaidies helikopters, kas Trampu, tērpušos uzvalkā un sejas maskā, transportējis uz slimnīcu. 

Saskaņā ar Trampa personīgā ārsta vēstuli, viņš tiek ārstēts ar "Remdesivir". Mākslīgā elpināšana neesot nepieciešama.

"Es domāju, ka man klājas labi," Tramps sacīja īsā uzrunā, kuru publicējis tviteri, informējot par došanos uz slimnīcu un pateicoties par viņam sniegto atbalstu.

ASV pirmais pāris ceturtdien devās karantīnā pēc kontaktēšanās ar inficētu padomnieci. 

Trampam parādījušies "viegli simptomi".

Baltā nama izplatītā paziņojumā teikts, ka Tramps visu piektdienu pavadījis strādājot, bet "milzīgas piesardzības" dēļ un sekojot sava ārsta un medicīnas ekspertu ieteikumam nolemts prezidentu nogādāt Valtera Rīda Nacionālajā Militārajā veselības centrā. 

Prezidenta pārvešana, kuru administrācija raksturoja kā piesardzības pasākumu, notika apmēram 15 stundas pēc Trampa paziņojuma, ka viņam jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs.

Tramps nākamās dažas dienas strādāšot no prezidenta apartamentiem Valtera Rīda klīnikā.

Pēc helikoptera nolaišanās Tramps iekāpa limuzīnā, lai aizbrauktu tieši līdz hospitālim, kurā prezidentam ir īpašs drošs birojs.

Baltā nama Komunikācijas vadītāja Alisa Fara uzsvēra, ka

prezidents savas pilnvaras nav nodevis viceprezidentam Maikam Pensam. "Prezidents ir atbildīgs," sacīja Fara. 

Saskaņā ar ASV konstitūciju, ja Tramps kļūtu pārāk slims, lai pildītu savus pienākumus, viņš varētu uz laiku nodot savas pilnvaras viceprezidentam. Tas nozīmē, ka Maiks Penss kļūtu par prezidenta pienākumu izpildītāju līdz brīdim, kamēr Tramps izveseļotos. 

"Prezidents Tramps novērtē pāri plūstošo atbalstu gan viņam, gan pirmajai lēdijai," piebilsts Baltā nama paziņojumā.

BBC Ziemeļamerikas reportieris Entonijs Zurkers komentē, ka šāds notikumu pavērsiens fundamentāli mainījis sacensību par ASV prezidenta amatu, jo šāda situācija ir unikāla. Tramps inficējies ar Covid-19 tikai 32 dienas pirms prezidenta vēlēšanām. Ņemot viņa vecumu - 74 gadus - Tramps ir augsta riska kategorijā un pastāv augsts komplikāciju risks. Labākajā gadījumā viņš visu ārstēšanās laiku būs spiests pavadīt karantīnā, taču arī tas pilnībā maina sacensību par prezidenta krēslu. 

Sākotnējās sekas jau tagad ir acīmredzamas. Prezidenta saspringtais kampaņas grafiks, kas tikai pēdējās nedēļas laikā vien ietvēra vizītes Minesotā, Pensilvānijā, Virdžīnijā, Džordžijas štatā, Floridā un Ziemeļkarolīnā, ir uz nenoteiktu laiku apturēts.

Trampam noteikti atradīsies aizstājēji, taču, ņemot vērā to, ka viņš iepriekš ir ļoti paļāvies uz saviem ģimenes locekļiem, administrācijas vadītājiem un kampaņas amatpersonām, arī daudziem no tiem var nākties karantīnā, jo viņi paši pakļauti vīrusam. Tādējādi arī kampaņas darbība tiks nopietni traucēta.

Joprojām turpinās visu prezidenta kontaktpersonu identificēšana, kas bijuši kontaktā ar Trampu pēdējās dienās. 

Valtera Rīda militārās medicīnas centrs ir viens no lielākajiem un slavenākajiem Amerikā, tas atrodas Vašingtonas priekšpilsētā. Tur ASV prezidenti parasti veic ikgadējās veselības pārbaudes. 

Jau ziņots, ka Tramps ir uzņēmis vienu devu antivielu kokteiļa, ko saražojis medikamentu ražotājuzņēmums "Regeneron", teikts Baltā nama ārsta Šona Konlija vēstulē.

Šis ārstniecības kurss ir klīnisku izmēģinājumu pēdējās stadijās, bet to vēl nav apstiprinājuši medicīnas nozares regulatori.

Prezidents uzņem arī cinku, D vitamīnu un citus uztura bagātinātājus, teikts šajā vēstulē.

Trampa vecums ir 74 gadi, augums - 1,90 metri, svars - 110,7 kilogramu, un viņa Ķermeņa masas indekss ir 30,3, kas nozīmē, ka prezidents ir aptaukojies. 

Kā pavēstījis Baltais nams, Tramps jūtoties "noguris, bet labā omā."

Ārsts informēja, ka ar Covid-19 inficētajai pirmajai lēdijai Melānijai Trampai ir viegls klepus un galvassāpes, bet neuzskaitīja prezidenta simptomus.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu