Baidens atvērts debatēm par spīti Trampa slimībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Demokrātu partijas Baltā nama pretendenta Džo Baidena kampaņas štābs svētdien apliecināja, ka ir atvērts idejai par viceprezidenta un prezidenta amata kandidātu televīzijas debašu rīkošanu, neraugoties uz to, ka prezidentam Donaldam Trampam konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu.

"Saprotams, tas būs atkarīgs no daudziem faktoriem. Pirmkārt, tā ir prezidenta Trampa veselība, uz kura drīzu un pilnīgu izveseļošanos mēs ceram, tāpat kā ikviens šajā valstī," telekanālam ABC sacīja Baidena kampaņas štāba vadītāja vietniece Keita Bedingfīlda.

"Tātad mēs ceram, ka debates notiks dienā, kad tās ir ieplānotas, bet, saprotams, mēs pielāgosimies visām izmaiņām, kas būs nepieciešamas," viņa norādīja, izsakoties par 15.oktobrī iecerētajām debatēm.

Tiesa gan, šajā datumā vēl nebūs pagājušas 14 dienas kopš brīža, kad Trampam tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu.

Trešdien tiek plānotas viceprezidenta amata kandidātu demokrātu senatores Kamalas Harisas un pašreizējā viceprezidenta republikāņa Maika Pensa vienīgās televīzijas debates.

Bedingfīlda sacīja, ka Baidena štābs atbalsta šo debašu rīkošanu, īstenojot nepieciešamos piesardzības pasākumus.

"Mēs pilnā mērā sagaidām, ka Debašu komisija īstenos visus nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu, ka visi, kas piedalīsies debatēs, ir drošībā," sacīja Bedingfīlda.

Debatēs, kas trešdien gaidāmas Soltleiksitijā, Harisa un Penss uz debašu skatuves atradīsies trīsarpus metru attālumā, apliecināja avoti.

Jau ziņots, ka Trampam ceturtdien tika diagnosticēta saslimšana ar Covid-19, bet piektdien viņš tika nogādāts Voltera Rīda militārajā hospitālī Mērilendas štata Betesdā, kas atrodas netālu no Vašingtonas.

Slimības dēļ Tramps ir bijis spiests atcelt priekšvēlēšanu kampaņas pasākumus.

Vēlētāju vidū Baidens popularitātes ziņā par desmit procentpunktiem šobrīd apsteidz Trampu, liecina svētdien izplatītās ziņu aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" aptaujas dati.

Pieaugušo vidū, kas, kā paredzams, piedalīsies 3.novembra prezidenta vēlēšanās, 51% atbalsta Baidenu, 41% Trampu, vēl 4% balsos par kādas trešās puses kandidātu un vēl 4% nav izlēmuši.

Baidenam ir visas izredzes panākt, ka valsts mērogā viņš saņem balsu vairākumu, tomēr, lai izcīnītu prezidentūru, ir jāgūst uzvara elektoru kolēģijā, bet svārstīgajos štatos Tramps ir teju tikpat populārs kā Baidens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu