Porsche, kas nostāvēja 50 gadus garāžā, tagad tiek pārdots (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
1963.gada Porsche 356B Super Coupe
1963.gada Porsche 356B Super Coupe Foto: eBay

Tīmekļa vietnē eBay starp telefonu vāciņiem un lietotiem sporta apaviem ik pa laikam pavīd arī interesanti priekšmeti no pasaules autobūves. 

Tagad viens no tādiem ir 1963.gada Porsche 356B Super Coupe, kas absolūti lielāko daļu savas dzīves ir pavadījis garāžā bez izkustināšanas. 

Porsche 356B Super Coupe ir viena no klasiskā 356 variantiem, kas tika ražots periodā no 1959.gada līdz 1963.gadam. Kupejai bija aizmugurē uzstādīts gaisa dzeses 1,6 litru bokserdzinējs ar 75 zirgspēkiem.

Tā kā automobilis sver ļoti maz, pat mazāk nekā tonnu, tā paātrinājums līdz simts kilometriem stundā ilgst tikai 15 sekundes. Tas nav maz, no mūsdienu skatpunkta raugoties, tomēr, ja ņem vērā, ka daudzām mūsu pusē pieejamajām civilajām mašīnām pat astoņdesmitajos gados vajadzēja ap minūti, lai ieskrietos līdz 100, tad Porsche bija īsta raķete.

Kādā garāžā atrastais auto tur atradies kopš 1970.gada un, lai arī nebija braucis pusgadsimtu, aizvien ir diezgan labā vizuālajā stāvoklī. Tas attiecas gan uz gaišo ziloņkaula krāsas virsbūvi, gan melni sarkano ādas salonu. 

Foto: eBay

Bez ieguldījumiem mašīnas atjaunošanas process gan nebūs iespējams, jo motortelpā un mašīnas apakšā rūsas ir ļoti daudz, savukārt priekšējo bagāžnieku nepieciešams nomainīt pavisam.  

Lai gan Porsche 356B Super Coupe ceļus Kalifornijā deldējis vien septiņus gadus, tas paguvis nobraukt nepilnus 64 tūkstošus jūdžu jeb 102 tūkstošus kilometru. Un, spītējot šim faktam, 57 gadus vecā auto pārdevējs no nākamā saimnieka vēlas saņemt vismaz 56 500 dolārus jeb 48 tūkstošus eiro.

Foto: eBay
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu