Valdība apstiprina izmaiņas autoratlīdzības saņēmēju IIN maksāšanas režīmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krājkasīte. Ilustratīvs attēls
Krājkasīte. Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Ministru kabinets piektdien apstiprināja izmaiņas autoratlīdzības saņēmēju iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksāšanas režīmā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē izskatīja Finanšu ministrijas sagatavotus grozījumus likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli".

Likumprojekts paredz veikt izmaiņas līdzšinējā autoratlīdzības ienākuma saņēmējam piemērotajā IIN maksāšanas režīmā. Tā mērķis ir samērīga nodokļu sloga uzlikšana autoratlīdzības ienākumam, kā arī nodokļu - IIN un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) - režīma vienkāršošana.

Likumprojekts paredz, laika periodā no nākamā gada 1.jūlija līdz 31.decembrim piemērot īpašu nodokļa maksāšanas režīmu autoratlīdzības saņēmējiem, kuriem atlīdzību izmaksā ienākuma izmaksātājs, kas nav mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija, un kuri nav reģistrējuši saimniecisko darbību. 

Nākamā gada otrajā pusgadā personai, kas saņem autoratlīdzību un nav reģistrējusi saimniecisko darbību, ienākuma izmaksātājs ietur nodokli 25% apmērā, no kura 80% tiek novirzīti VSAOI, bet 20% - IIN.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu