VNĪ deviņos mēnešos pārdevusi 66 valstij piederošus īpašumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad deviņos mēnešos pārdevusi 66 valstij piederošus īpašumus par kopumā 2,68 miljoniem eiro, sacīja kompānijas VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Viņš norādīja, ka

VNĪ nekustamo īpašumu atsavināšanas ieņēmumi, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pieauguši par 43,6%.

Tostarp par 678 600 eiro pārdota biroju ēka Mucenieku ielā 3, Rīgā, par 530 480 eiro pārdota administratīvā ēka Akadēmijas ielā 3, Jelgavā, par 188 200 eiro pārdots nekustamais īpašums Dubultu prospektā 142, Jūrmalā, par 157 660 eiro pārdots īpašums Liepājas ielā 26, Kuldīgā, par 149 000 eiro pārdots īpašums Juglas ielā 14, Rīgā, par 99 700 eiro pārdota vēsturiskās mūzikas skolas ēka Pils ielā 38, Ventspilī, par 86 140 eiro pārdots īpašums Dzelzceļa ielā 3, Jūrmalā, bet par 70 300 eiro pārdots īpašums "Lēnu" pils Skrundas novadā. 

"Šobrīd ir vērojams nekustamo īpašumu izsoļu dalībnieku skaita pieaugums un tas, ka nereti nekustamā īpašuma izsolēs noteiktā sākuma cena pārsolīta pat vairākkārt, piemēram, tikko viens īpašums Vangažos pārsolīts vairāk nekā desmit reižu," pauda Vārna.

Kompānijā arī atzīmēja, ka VNĪ portfelis ir dinamisks - uzņēmuma pārvaldībā ik gadu nonāk vairāki desmiti valsts īpašumu dažādā tehniskā stāvoklī, vairums no tiem ir degradēti īpašumi.

Atbilstoši VNĪ stratēģijai uzņēmums veic valsts iestāžu aptauju par īpašumu nepieciešamību valsts pārvaldes funkciju veikšanai. Ja īpašums tiek atzīts par piemērotu valsts pārvaldei, izvērtējot visus riskus un ieguvumus, tas tiek pielāgots konkrētas iestādes vajadzībām, taču, ja netiek atzīts par nepieciešamu, tas tiek virzīts atsavināšanai Ministru kabinetā noteiktajā kārtībā - publiskās izsoles ceļā.

Pēdējos divos gados VNĪ atsavinājusi 83 degradētas būves, 14 degradētas būves nodotas citu ministriju vai pašvaldību pārvaldībā, 30 degradētas būves nojauktas, savukārt divas ir atjaunotas.

2019.gadā VNĪ pārdeva 74 īpašumus par 1,51 miljonu eiro.

VNĪ dibināta 1996.gadā, un tās vienīgais akcionārs ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu