Par "SEB bankas" klientu turpmāk varēs kļūt arī attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Par "SEB bankas" klientu turpmāk varēs kļūt arī attālināti, pavēstīja bankā.

Bankā informēja, lai kļūtu par "SEB bankas" klientu, turpmāk vairs nebūs nepieciešams klātienē apmeklēt bankas filiāli - to varēs izdarīt attālināti, sazinoties ar bankas darbiniekiem video konsultācijā un visus pieteikumus un nepieciešamos dokumentus parakstot ar "Smart-ID" kvalificēto elektronisko parakstu (QES).

"SEB bankā" minēja, ka kļūt par bankas klientu attālināti var ikviens pilngadīgs Latvijas rezidents, kuram ir iespēja nodrošināt video konsultācijas norisi - nepieciešams dators vai mobilais tālrunis ar kameru un mikrofonu, kā arī lietotnes "Smart-ID" kvalificētā versija.

Lai kļūtu par bankas klientu attālināti, vispirms jāaizpilda pieteikuma forma mājaslapā, kā arī e-dokumentu parakstīšanas vietnē jāaugšupielādē fotogrāfija, kurā redzami pases dati, vai abas personas apliecības (eID kartes) puses. Pēc tam tiks saņemts zvans no bankas darbinieka, lai vienotos par vēlamo video konsultācijas norises laiku.

Arī uzņēmuma kontu ir iespējams atvērt attālināti, ja privātpersona ir "SEB bankas" klients, kurš atvēris kontu un lieto internetbanku.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu