Netradicionāls rīks remontam: 5 radoši veidi, kur remontdarbos izmantot medicīniskās šļirces

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lai gan šļirces parasti asociējas ar medicīnu vai narkomāniju, tās ir ārkārtīgi noderīgs rīks dažādos mājsaimniecības darbos, it īpaši remontā. Lūk, dažas oriģinālas idejas, kur izmantot medicīniskās šļirces. 

Hermētiķa uzklāšanai

Ja ir nepieciešams aizklāt smalkas spraugas vai caurumus. Iespied nedaudz hermētiķa medicīniskajā šļircē un ar tās palīdzību uzklāj pastu uz spraugām vai caurumiem - šādā veidā nesmukumu aizklāšana būs diskrētāka un arī tīrāka. 

Mehānismu eļļošanai

Ja nepieciešams ieeļļot kādu smalku mehānismu, piemēram, šujmašīnas, šļirces var būt lielisks palīgs. Iepildi eļļu šļircē un uzmanīgi uzspied eļļu uz iestrēgušajiem zobratiņiem. Šļirces smalkās sprauslas varēs ielīst pat visnepieejamākajās vietās, turklāt, ja tai pievienosi adatu, eļļu varēsi uzmanīgi uzklāt pat uz mikroskopiskiem mehānismiem.

Līmes uzglabāšanai

Gluži tāpat kā eļļu, arī līmi var uzglabāt šļircē un arī izmantot smalku detaļu pielīmēšanā. Turklāt šis risinājums būs krietni ērtāks un praktiskāks nekā līmes uzglabāšana nelielā burkā vai mēģenē. Pēc līmes izmantošanas uz šļirces sprauslas uzliec oriģinālo šļirces vāciņu un uzglabā līmi līdz nākamajai lietošanas reizei.   

Tapešu burbuļu likvidēšanai

Burbuļi, kas parādās pēc tapešu līmēšanas, patiesi var sagādāt vilšanos un sarūgtinājumu. Tomēr šis sīkums ir pavisam elementārā veidā labojams. Uzmanīgi iedur šļirci tapešu burbulī, turot pēc iespējas slīpāk pret sienu, un uzmanīgi izsūc gaisu no burbuļa. Pēcāk ar šo pašu šļirci ievadi tapešu līmi bijušajā burbuļa vietā un stingri izlīdzini tapeti ar špakteles lāpstiņu. 

Pārpalikumu uzsūkšanai

Remontdarbu laikā nereti gadās uzliet par daudz līmes, eļļas vai uzpilināt krāsu. Ja remonta veicējs nav pietiekami uzmanīgs un rūpīgi nenoņem traipu, uz materiāliem, sienām vai citām konstrukcijām var palikt redzami traipi. Lai šāda situācija negadītos, uzmanīgi nosūc liekos šķidrumus ar medicīnisko šļirci.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu