Ziepniekkalnā tiek būvēts jauns "Lidl" veikals (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Lidl" logo.
"Lidl" logo. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nekustamo īpašumu attīstītājs "VPH Latvia" sācis jauna tirdzniecības centra būvniecību Ziepniekkalnā pie Valdeķu un Graudu ielas, kura nomnieks būs mazumtirdzniecības tīkls "Lidl".

Kopējās investīcijas jaunajā tirdzniecības centrā plānotas astoņu miljonu eiro apmērā. Šis būs pirmais projekts Latvijā, kurā "Lidl" īrē telpas.

Tirdzniecības centrs sastāvēs no divām ēkām - vienā atradīsies "Lidl", bet otra būs pielāgota citu nomnieku vajadzībām, piemēram, ikdienas preču tirdzniecībai, aptiekai, zooveikalam un ēdināšanai. Kopējā jaunā tirdzniecības centra platība būs ap 5000 kvadrātmetru.

"VPH Latvia" direktors Juris Barkāns pavēstīja, ka projekta tehniskie risinājumi izvēlēti tā, lai saglabātu pēc iespējas vairāk koku. Katra izzāģētā koka vietā tuvējā apkaimē tiks iestādīts jauns koks un kopā ar apzaļumošanas speciālistiem uzraudzīta tā augšana turpmākos 10 gadus. Attīstītājs paredzējis izveidot vienu no zaļākajām automašīnu stāvvietām, saglabājot pēc iespējas vairāk koku un speciāli to izkārtojumam pielāgojot laukumu. 

Vienlaikus ar tirdzniecības centra teritoriju tiks izgaismotas arī apkārtējās tumšās ielas, kā arī rasti risinājumi uz braucamās daļas, lai palielinātu satiksmes drošību un samazinātu transportlīdzekļu ātrumu.

"VPH Latvia" attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Starp "VPH Latvia" attīstītajiem projektiem ir "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus IKEA. Latvijā "VPH Latvia" ir attīstījis arī tirdzniecības centru "Mežciems" 2014.gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017.gadam.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2019.gadā "VPH Latvia" strādāja ar 1,066 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 191 412 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".

LETA jau ziņoja, ka jūlija otrajā pusē ekspluatācijā tika nodota "Lidl Latvija" loģistikas centra ēka Rīgā. Jaunuzceltais loģistikas centrs Dzelzavas ielā 131, kura platība ir 51 000 kvadrātmetru, nodrošinās "Lidl" veikalu darbību Latvijā un Igaunijā. Tajā atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs. "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro. Vienlaikus ekspluatācijā tika nodotas desmit "Lidl" veikalu ēkas.

Konkrētu informāciju par veikalu atvēršanas laiku kompānija pagaidām nav izpaudusi.

"Lidl" ir pārstāvēts 32 pasaules valstīs. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali šobrīd strādā tikai Lietuvā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu