Brexit: Barnjē un Frosta saruna nav nesusi progresu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas sarunu delegācijas vadītāja Deivida Frosta un Eiropas Savienības (ES) sarunu delegācijas vadītāja Mišela Barnjē telefonsaruna, šķiet, nav nesusi nekādu progresu sarunās par abu pušu turpmākajām attiecībām.

"Es šodien atkal runāju ar Deividu Frostu," tviterī pavēstīja Barnjē, piebilstot, ka viņš centies norādīt uz to, ka sarunām atlikušais laiks būtu jāizmanto maksimāli.

"Mūsu durvis ir atvērtas," tvītoja Barnjē.

Abi sarunvedēji apspriedās arī pirmdien, bet bez redzama progresa.

ES delegācija sākotnēji plānoja doties šonedēļ uz Londonu, lai turpinātu sarunas par visaptveroša tirdzniecības līguma noslēgšanu ar Lielbritāniju, bet tikšanās klātienē tika uz laiku atlikta.

Lielbritānijas valdība Frosta un Barnjē telefonsarunu raksturoja kā konstruktīvu, bet norādīja, ka nekāds lielais progress nav panākts.

"Situācija ir tādi pati kā vakar, un viņi turpinās uzturēt kontaktus," sacīja valdības preses pārstāve.

Eiropas Savienības dalībvalstu līderi pagājušajā nedēļā aicināja Lielbritāniju intensificēt pēcbreksita sarunas un "spert nepieciešamos soļus, lai vienošanos padarītu iespējamu", uz ko Londona reaģēja ar neslēptu sašutumu.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka neredz pamatu sarunu turpināšanai, bet sarunas nepārtrauca.

Premjers izteicās, ka sarunām nevajadzētu turpināties, kamēr ES neparādīs būtiskas pārmaiņas savā pieejā.

Pārejas periods pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES beidzas 31.decembrī, un laika, lai panāktu vienošanos par abu pušu turpmākajām attiecībām, palicis ļoti maz, jo to abām pusēm vēl nepieciešams ratificēt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu