Miris "Samsung" padomes priekšsēdētājs Ļi Kunhi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Samsung Chairman Lee Kun-hee
Samsung Chairman Lee Kun-hee Foto: SCANPIX

78 gadu vecumā svētdien miris Dienvidkorejas daudznozaru koncerna "Samsung" uzraudzības padomes priekšsēdētājs Ļi Kunhi, paziņoja "Samsung".

Ļi miris "Samsung" medicīnas centrā Seulā. Kopš 2014.gadā pārciestā infarkta viņš atradās komā, taču viņam nebija nepieciešama mākslīgā elpināšana.

Pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm, Ļi bagātība nāves brīdī bija līdzvērtīga 20 miljardiem ASV dolāru (17 miljardiem eiro). Par Dienvidkorejas bagātāko cilvēku viņš kļuva 2007.gadā.

Ļi Kunhi bija "Samsung" dibinātāja un padomes priekšsēdētāja Ļi Bjunčuļa trešais dēls. Viņš pārņēma padomes priekšsēdētāja amatu pēc tēva nāves 1987.gadā. Kopš tā laika "Samsung" kļuvis par lielāko viedtālruņu un atmiņas karšu ražotāju pasaulē.

 Ļi Kunhi divreiz tika piespriests nosacīts cietumsods - 1996.gadā par kukuļu došanu valsts prezidentiem, bet 2009.gadā - par izvairīšanos no nodokļiem. Abos gadījumos gadu pēc soda piespriešanas viņš tika apžēlots.

2008.gadā saistībā ar apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļiem Ļi atstāja "Samsung" padomes priekšsēdētāja amatu, taču tika uzskatīts, ka viņš faktiski turpina vadīt uzņēmumu. 2010.gadā viņš atgriezās padomes priekšsēdētāja amatā.

Kopš Ļi Kunhi 2014.gadā pēc infarkta atradās komā, kompānijas faktiskais vadītājs ir viņa dēls, padomes priekšsēdētāja vietnieks Ļi Džējons.

"Samsung" grupā ietilpst elektronikas ražotājs "Samsung Electronics", kuģu būvētājs "Samsung Heavy Industries",  inženierijas un būvniecības kompānija "Samsung Engineering" un citi uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu